Best geteste maaltijdbox

Vind je het lastig om zelf een keuze te maken en wil je ons advies? Dan moet je zeker onderstaande onderzoeken even bekijken. Onder andere Kassa, Radar en de consumentenbond hebben onafhankelijk onderzoek gedaan naar de beste maaltijdbox. De tests zijn op tv en op internet te bekijken. Wij hebben een samenvatting weergegeven om je een idee te geven van de rankings van de verschillende boxen. De uitkomsten verschillen per onderzoek wel degelijk, dus zijn niet consistent. We beginnen met de testresultaten van de boxen die we zelf hebben beoordeeld en hebben onze top 5 beschreven.

Hoe test je een maaltijdbox?

Om een goed advies te kunnen geven over de verschillende boxen zijn we begonnen met het selecteren van een aantal criteria waarop beoordeeld wordt. Dit waren o.a. de website, bestelgemak, keuze en assortiment, prijs, bezorgmogelijkheden, bezorgkwaliteit, ingrediënten, recepten, duurzaamheid en ga zo maar door. Op basis van al deze aspecten zijn we tot de volgende testresultaten gekomen. Bekijk ook wat wij de beste kookbox vinden.

 1. Marley Spoon (+algehele proces, – box grootte)
 2. HelloFresh (+beleving, – weinig dieet-gerelateerde opties)
 3. Allerhande box (+gemak, – keuze)
 4. Willem&Drees (+box variatie, – recepten)
 5. Ekomenu (+ biologisch, – gebruiksgemak)

Test Consumentenbond

De beoordelingen van de consumentenbond:

 1. Allerhande Box (7,6)
 2. Marley Spoon (7,3)
 3. Willem&Drees (6,9)
 4. De Familiebox (voorheen Mathijs Maaltijdbox) (6,9)
 5. Streekbox (6,5)
 6. HelloFresh (6,0)
 7. De Krat (geen cijfer)

Getest door Kassa

De uitslag van de Kassa test:

 1. De Krat
 2. Willem&Drees
 3. Hello-Fresh
 4. Odin
 5. Streekbox
 6. Ruud Maaz
 7. Zinnerdinner
 8. BeterBio

Getest door Radar

De testresultaten van Tros Radar:

 1. De Krat (8)
 2. Willem&Drees (8)
 3. Marley Spoon (7,5)
 4. Hello-Fresh (7)
 5. BeterBio (5)

Zelf een maaltijdbox testen?
Wil jij graag zelf ook wel eens een box testen? Dan kun je gebruik maken van een van de actuele aanbiedingen. Je kunt namelijk al vanaf €9 euro een box proberen. Door diverse verschillenden kookboxen uit te testen kom je er zelf achter wat voor jou de meest geschikte foodbox is. Ieder gezin is anders en heeft andere wensen. De ene box is meer geschikt voor kinderen van de andere bijvoorbeeld.