Maaltijdbox Abonnement opzeggen

Bevalt je maaltijdbox toch niet? Wil je een andere kookbox proberen? Koop je toch liever zelf je boodschappen in de supermarkt? Wil jij zelf recepten zoeken en selecteren? Dan wordt het tijd om je maaltijdbox op te zeggen. Dit kan natuurlijk altijd. Wettelijk zit er herroepingsrecht op je aankoop, maar het retoursturen van een box is niet mogelijk aangezien er gewerkt wordt met verse producten. Zorgt er daarom voor dat je tijdig je abonnement pauzeert of stopt. Dit verschilt per foodbox aanbieder. Op deze pagina gaan we daar verder op in. Je lees informatie over de manieren van opzeggen en de mogelijkheid om je abonnement te pauzeren.

Wat houdt een abonnement in

Het is belangrijk eerst te kijken naar wat zo’n maaltijdbox contact nou precies inhoudt. Er zijn namelijk drie verschillende mogelijkheden. Bij het bestellen van een kookbox kies je altijd voor een van deze drie constructies. Vooraf moet dit duidelijk zijn. Niet alle leveranciers bieden deze mogelijkheden aan.

1. Een proefbox
Dit is een eenmalige box zonder automatisch contract. Niet elke aanbieder biedt deze mogelijkheid.

2. Een constante levering

Dit is een abonnement voor onbepaalde tijd die je na elke box weer kunt opzeggen. Heel flexibel dus.

3. Een verplichte tweede levering

Sommige boxen hanteren ook de constructie dat je minimaal 2 boxen moet afnemen.

De eerste opties, de proefbox, spreekt voor zich. Je sluit geen contract af. Je betaal een keer voor een box en dat is het. Er zullen geen automatische leveringen meer plaatsvinden en hoeft ook niets op te zeggen. Bij de andere twee opties zit je vaak vast een aan abonnement voor onbepaalde tijd. Deze kun je weliswaar opzeggen, als je dit maar ruim voor de volgende levering aangeeft. Hieronder bespreken we diverse opties hoe hij dit kenbaar kun maken. Betalingen gaan vaak door middel van een automatische incasso dat je via iDeal regelt.

Hoe kan ik opzeggen?

Om je contract te beëindigen kun je een aantal dingen doen. Ten eerste heb je altijd een account in de webshop. Als je daarop inlogt kun je de volgende leveringen bekijken. Als hier nieuwe boxen ingepland staand betekend dit dat je snel moet opzeggen. Klik op je abonnement en doorgaans vind je daar een knop om op te zeggen. Lukt dat niet? Dan kun je altijd de klantenservice telefonische bereiken of via de chat/email contact opnemen. Elke maaltijdbox heeft op de website staan voor welke bezorgdag je minimaal moet opzeggen. Het kan zijn dat er daarom nog 1 box geleverd wordt nadat je jouw foodbox abonnement hebt opgezegd.

Wat betekend een maaltijdbox pauzeren?

Een hele andere optie, die sommige maaltijdbox ook aanbieden, is het pauzeren van je abonnement. Dit betekend dat je een levering kunt overslaan. Ga je bijvoorbeeld volgende week op vakantie of wil je rond de kerst of in de zomer even geen boxen ontvangen? Zet je leveringen dan op pauze. Je behoudt dan wel je account, instellingen en voorkeuren maar ontvangen tijdelijk even geen maaltijdbox meer. Je kunt op elk gewenst moment weer een box bestellen. Het pauzeren van je kookbox abonnement is gratis. Zorg er wel voor dat je dit vroegtijdig in je account aanzet anders krijg je wellicht nog 1 levering.