Groentepakket

Iedereen weet dat groente een onmisbaar onderdeel is van de warme maaltijd. Zowel voor volwassen, maar vooral voor kinderen en ouderen. De vitamines, mineralen en gezonde bouwstoffen heb je nodig om goed te kunnen functioneren. Minimaal een paar honderd gram per dag. Maar, niet iedereen vindt groente lekker. Veel kinderen hebben moeite met het eten van hardere groenten of vinden de smaak niet lekker. Afwisseling is daarom een sleutelwoord. Door veel verschillende soorten groenten te eten wordt dit vanzelf lekker. Een maaltijdbox kun je daar idealiter voor gebruiken. Maar je liever zelf je combinaties / recepten? Dan kun je kiezen voor een groentebox. Op deze pagina lees je hierover alle achtergrondinformatie.

Wat is een groentepakket?

De definitie van een groentepakket is een box vol met verschillende soorten groentes die gebruikt kunnen worden voor de avondmaaltijd. Je hoeft alleen zelf nog vlees of vis toe te voegen (indien gewenst vegetarisch). De gerechten worden afgemaakt met bijvoorbeeld aardappelen, rijst, spaghetti of andere producten. Het assortiment in het groentepakket wisselt per week en worden afgestemd op het seizoen. Zo heb je maximale variatie in smaken en eet je altijd verse (biologische) groenten.

Groenteabonnement

Bij verschillende aanbieders van boxen kun je tegenwoordig ook een groenteabonnement afsluiten. Dit  betekend dat je elke week (of om de week) een groentetas thuisbezorgd krijgt. Doordat dit allemaal automatisch gaat, heb je dus altijd een verse voorraad in huis. Hieronder lees je onze top 3 aanbieders van groentepakketten. Bij enkele aanbieders kun je deze biologische producten los bestellen, en soms ben je ook verplicht om een maaltijdbox aan de bestelling toe te voegen. Vaak worden er ook verschillende type boxen aangeboden voor bijvoorbeeld kleine gezinnen of grote families. Afhankelijk van je gezinssituatie kies je een geschikt product.

  1. Willem&Drees: Bij Willem en Drees kan men kiezen voor standaard maaltijdboxen met verse producten maar ook de “biologische groente & fruitbox“. In deze box zit wekelijks een grote variatie aan lekkere verse en gezonde producten waarmee je kunt koken. Verkrijgbaar voor 2, 3 of 4 personen. De prijs ligt tussen de €27 en €47 per week. Geschikt voor 3 dagen, inclusief fruitsnacks.
  2. Albert Heijn: Bij AH kun je natuurlijk zoveel losse groenten bestellen als je wilt. Daarnaast hebben ze ook losse groentepakketten voor bijvoorbeeld soep en avondmaaltijden. Ze bieden geen groentetas of iets dergelijks aan. Het is dus belangrijk dat je vooraf al een beetje een idee hebt wat je gaat koken. Wel zijn de verspakketten hier verkrijgbaar. Dit zijn praktisch dezelfde producten als in de maaltijdzakken van Albert Heijn.
  3. Ekomenu: Bij Ekomenu kan iedereen de groentebox los toevoegen aan hun reguliere maaltijdbox bestelling. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je 3 gerechten per week uit een maaltijdbox kookt, en vervolgens de andere 4 dagen zelf wilt kiezen wat je gaat maken. De prijs van dit product is €10 per bestelling. Ze bieden een biologisch pakket aan en een Hollandse groentebox. In de zak zitten 3 tot 4 verschillende groentesoorten.

Biologische producten in een box

De meeste consumenten vinden het tegenwoordig belangrijk dat de groente biologisch is. Bij Ekomenu en Willem en Drees (recent samengegaan) is dit 100% gegarandeerd. Zowel in de normale foodbox als in het groentepakket. Ze voeren hiervoor diverse keurmerken. Ook supermarkten als Albert Heijn, Jumbo, Coop, Plus en Deen bieden steeds vaker biologisch geteelde groente aan. Dit is gezonder en beter voor het milieu. Geen kunstmatige toevoegingen en eerlijk prijzen voor de boeren. Door alleen biologisch te koken draag jij je steentje bij aan een schonere wereld en beter klimaat!