Fruitbox

In aanvulling op de maaltijdbox bieden veel aanbieders als aanvulling ook een fruitbox. Een fruitbox is een wekelijkse box vol met verschillende soorten fruit voor het hele gezin. Deze kun je samen met je maaltijdbox thuis laten bezorgen. Meestal kun je – met je eigen account – precies aangeven wanneer je wel of geen fruit wil ontvangen. Voorwaarde is doorgaans dat je alleen een fruitbox kunt laten bezorgen als je ook een maaltijdbox afneemt. Het is voor aanbieders simpelweg niet rendabel om alleen een fruitbox te versturen.

De voordelen van een fruitbox
Wat is er nu precies zo handig aan een fruitbox? Heel simpel: de gezondheidsraad adviseert ons om per dag minimaal 2 stuks fruit te eten. Maar wat blijkt? Bij veel Nederlandse gezinnen schiet het eten van fruit er vaak bij in. Niet omdat we niet willen of omdat we het niet lekker vinden: maar veel vaker omdat we vergeten voldoende vers en gevarieerd fruit mee te nemen.

 • Elke week voldoende fruit in huis
 • Het staat op tafel, dus het wordt ook gegeten
 • In de fruitboxen zitten dikwijls nieuwe exotische en onbekende soorten fruit. Leuk, lekker en leerzaam
 • Het fruit is ook te gebruiken voor zelfgemaakte smoothies

fruitbox vergelijken

Welke fruitboxen zijn er allemaal?

Op dit moment zijn er 3 Nederlandse maaltijdboxen die een aanvullende fruitbox aanbieden. Voor al deze boxen geldt dat ze altijd samen met je reguliere maaltijdbox worden thuisbezorgd. Je kunt dus niet los een fruitbox bestellen. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende boxen.

HelloFresh Fruitbox

De fruitbox van HelloFresh is verkrijgbaar in 2 formaten: Medium met 15 stuks fruit (€14,00 per week) en Large met 30 stuks fruit (€22 per week). Je kunt deze add-on eenvoudig aan- of uitzetten met je eigen HelloFresh account. De inhoud van de box wisselt wekelijks, en is altijd afgestemd op het seizoen. Let op: de fruitbox wordt altijd samen met je maaltijdbox geleverd.

 • Vanaf €14,00 per week
 • Met 15 stuks fruit
 • Met een verrassend fruitrecept

hellofresh fruitbox

Fruitbox van de Familiebox

Ook bij de de nieuwe Familiebox kun je nu een Fruitbox bijbestellen. Deze box kost €10,00 en bevat tussen de 15 tot 20 stuks fruit (4 kg totaal). Net als bij HelloFresh en Marley Spoon kun je deze box alleen bestellen in combinatie met de maaltijdbox. Sla je dus een week de maaltijdbox over? Dan is het niet mogelijk om de fruitbox te laten bezorgen.

 • Kosten: €10,00 per box
 • Bevat 15 tot 20 stuks vers fruit van hoge kwaliteit, dit is ongeveer 4kg aan fruit
 • Aanvullend product, wordt samen met je maaltijdbox bezorgd

mathijs-fruitbox

Marley Spoon Fruitbox

Bij Marley Spoon kun je naast je reguliere maaltijdbox een extra fruitbox laten meebezorgen. Deze box met 3,5 kilo vers fruit kost €13,90, en is daarmee iets duurder  dan de box van De Familiebox. Bij Marley geniet je van een prima selectie van exotisch fruit en seizoensfruit. Het fruit is ideaal als tussendoortje of juist voor een smoothie

 • 3,5 kilo fruit voor €13,90
 • Gratis meebezorgd met je maaltijdbox
 • Fruit grotendeels afkomstig uit NL en West Europa

marley-spoon-fruitbox

Ekomenu Fruitpakket

Sinds kort kun je ook bij de biologische box Ekomenu eenvoudig een fruitpakket toevoegen aan je bestelling. Er zijn 3 verschillende formaten: het fruitpakket groot (30 stuks fruit voor €23,00), middel (17 stuks voor €15,00) en klein (12 stuks voor €10,00). Al het fruit is biologisch en is een mooie mix van Hollands seizoensfruit en exotische fruit.

 • In 3 verschillende formaten: klein, middel en groot
 • Prijs ligt tussen de €10,00 en €23,00
 • Eenvoudig toevoegen aan jouw bestelling, je kunt het per week aan/uitzetten

ekomenu fruitbox

Een losse fruitbox zonder maaltijdbox bestellen?

De bovenstaande boxen kun je alleen bestellen in combinatie met een reguliere foodbox. Vind je zo’n fruitbox wel interessant, maar wil je niet vast zitten aan een maaltijdbox? Ook dan zijn er een aantal opties. Bij aanbieders als Fruit.nl, Fruitybag.nl en Het Fruithuis kun je een losse box bestellen of een fruit-abonnement nemen. Je hebt dan niet te maken met een maaltijdbox, maar ontvangt gewoon elke week een box met vers fruit. Binnenkort vind je ook meer informatie over deze aanbieders op Maaltijdbox.com. Naast deze box kun je ook eens een ontbijtbox overwegen. Dit is zeker een leuke toevoeging of op de normale box.