Foodbag maaltijdbox

Wil je wat meer keuze, dan is de Belgische maaltijdbox foodbag zeker een aanrader. Met 4 verschillende boxen heb je genoeg te kiezen. Of je nu alleen woont of iets zoekt voor 3 of 4 personen (of wellicht met kinderen), er is altijd een kookbox van foodbag die aansluit bij jouw wensen. We onderscheiden de original, easy dinner, sanabox en de veggiebox. Alle prijzen vind je hieronder. De menu’s wisselen uiteraard elke week, zodat je nooit hetzelfde eet. Ook is er een fruitmand beschikbaar en kun je eventueel een busy day recept toevoegen. Meer daarover lees je hieronder. Op deze pagina verzamelen we namelijk alle relevante informatie die je moet weten (van deze HelloFresh concurrent) voordat je een foodbag box gaat bestellen.

Foodbag proberen met korting?

Inspirerende smaken van Belgische kwaliteit? Dat is Foodbag! Kies wekelijks uit 14 lekkere, gezonde en eenvoudige recepten. Bestel nu eenvoudig jouw eerste Foodbag online met korting.

De foodbag kookboxen

De basis van foodbag zijn de verschillende boxen uiteraard. Als je een pakket wilt bestellen moet je namelijk eerste een keuze maken uit de 4 opties. Vooral je budget en het aantal personen waarvoor je besteld is hierbij belangrijk. Ook moet je goed kijken voor hoeveel dagen je een box wilt bestellen. Zo is er iets voor 3 dagen maar ook voor 4 of 5 dagen per week. Daarnaast kun je ook een speciale box kiezen die is samengesteld door Sandra Bekkari (gezond & gebalanceerd). Alle verschillende pakketten hebben we hieronder weergegeven. Je kunt direct alle prijzen bekijken.

original box foodbag

Original Box
2 pers: €65,00
3 pers: €79,00
4 pers: €89,00
5 pers: €103,00

easy diner

Easy Diner
1 pers: €49,50
2 pers: €55,00
3 pers: €65,00
4 pers: €75,00
5 pers: €85,00

sanabox

Sanabox
2 pers: €73,00
3 pers: €88,00
4 pers: €99,00

veggiebox foodbag

Veggiebox
2 pers: €55,00
3 pers: €65,00
4 pers: €75,00

De eerste box “original” is geschikt voor grote gezinnen of stellen die houden van veel afwisseling en variatie. Je krijgt elke week 4 recepten (inclusief de ingredienten) thuisbezorgd met de optie voor het toevoegen van nog een 5de maaltijd. Je treft niet alleen lokale gerechten maar juist ook invloeden van de wereldkeuken. De tweede box “easy diner” heeft dat wat minder. Deze is meer geschikt voor kinderen en hebben een toegankelijke smaak. Ook heb je hier de beschikking voor het toevoegen van een extra gerecht (standaard heb je er hier 3 per week). Het prettige aan deze box is dat je hem ook voor 1 persoon kunt bestellen. De derde box is die van Sandra Bekkari “Alle gerechten volgens de Sanamethode”. Dit is 4-daags menu waarbij de focus volledig op gezondheid ligt. De laatste box is de vegetarische foodbag kookbox. Ideaal dus als je geen vlees of vis wilt eten. Je hoeft niet zelf meer naar de supermarkt of te zoeken naar biologische / vegetarische recepten.

Recepten van foodbag

Op de website van foodbag.be kun je elke week bekijken wat de maaltijden van deze week of volgende week zijn. Ook kun je terugkijken naar de recepten uit het verleden. Er zijn vegetarische recepten, traditionele Belgische maaltijden maar ook gerechten uit de wereldkeuken. Eventueel kun je wisselen van box als je denkt dat een ander pakket die week beter bij je past. Hou jij van vlees? Een goed stukje vis? Ben je fan van groente of juist een pasta en rijst liefhebber? Alles komt aan bod bij de maaltijdbox van foodbag. “Gevulde paprika met gekruid gehakt & tarwekorrels met spinazie en kerstomaten”, “Frittata van zalm met prei, aardappel, broccoli en zure room” of juist “Hamburger caprese met broccolistoemp, tomaat en mozzarella” en “Kip orloff met pasta, champignonsaus en geroosterde wortelen”? Alles is mogelijk. En omdat de recepten elke week wisselen eet je geen enkele week precies dezelfde maaltijden!

foodbag recepten met vlees

Heerlijke recepten met vis of vlees vind je in de original box. Tip: voeg ook de fruitmand toe. Dan heb je altijd appels, peren, bananen, kiwi’s etc in huis. Extra gezond dus en bovendien een luxe ervaring!

busy day maaltijd

Veel kindvriendelijke maaltijden bij foodbag vind je in de easy dinner box. Een perfect afgestemde mis van gerechten voor jong en oud. Altijd gezond en voldoende variatie om elke week weer verrast te worden.

vegetarische belgische maaltijden

Elke week 4 dagen lang bewust bezig zijn met eten. Koken met de sanabox bezorgd jou een extra gezonde focus. Nadeel is wel dat deze box vrij prijzig is. Wel erg leuk om zo met gezonde voeding bezig te zijn!

wereldkeuken recept foodbag

Wil je af en toe wat meer biologisch en vegetarische eten dan is de veggiebox een goede keuze. Veel groente en lekkere vleesvervangers. Voor 2 tot 4 personen beschikbaar voor een aantrekkelijk prijs.

Hoe werkt de bezorging?
De bezorging van deze maaltijdbox gebeurd altijd op de maandag. Je kunt bij het bestellen aangegeven wanneer je de box precies wilt laten bezorgen. Dit is overigens gratis. De kosteloze bezorging gebeurd altijd door middel van gekoelde levermethodes. Zo heb je de ingrediënten koud thuis en is de kwaliteit het hoogst. Koken met foodbag is daardoor extra lekker. Producten worden snel na de oogst ingekocht om in de gerechten van die week verwerkt te kunnen worden.

Kortingscode foodbag foodbox

Op dit moment is er geen foodbag aanbieding beschikbaar. De meeste boxen werken wel met kortingscodes. Wellicht dat er in de toekomst nog een foodbag actiecode beschikbaar komt waarmee je bijvoorbeeld €10 – €20 korting krijgt op je eerst bestelling. Er zijn ook regelmatig acties waarbij je de eerste box met 50% voordeel kunt uitproberen. Wanneer deze deals beschikbaar zijn plaatsen we deze uiteraard op deze pagina zodat jij er direct van kunt profiteren.