Review Dinnerly

Op deze pagina lees je onze ervaringen met Dinnerly. Sinds de lancering in februari 2021 heeft deze maaltijdbox flink in het nieuws gestaan. Diverse media schreven erover en ook wij hebben natuurlijk Dinnerly zelf getest. Onze beoordeling gaat in op een aantal onderwerpen zoals het bestelproces, keuze, recepten, smaak, bezorging, klantenservice en het totale concept. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder. Wil je liever direct zelf ervaren hoe deze maaltijden smaken? Gebruik dan een actuele Dinnerly kortingscode en bestel je eerste box met korting.

Inhoud van de review
1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Dinnerly is een heel helder en duidelijk no-nonsense concept. Het is een betaalbare maaltijdbox met simpele en eenvoudige recepten voor iedereen. Dit eenvoudige karakter zien we ook goed terug in het bestelproces. De website van Dinnerly werkt heel eenvoudig en bevat niet overdreven veel informatie of feauteres. Alleen de belangrijke onderdelen zijn aanwezig. Namelijk de prijzen van de boxen, de menu’s waar je uit kunt kiezen en informatie over de werking van het abonnement. Het bestellen gaat aan de hand van X eenvoudige stappen:

  1. Kies het aantal personen en het aantal maaltijden
  2. Vul je postcode + e-mailadres in
  3. Kies je bezorgadres en kies een bezorgmoment
  4. Rond de betaling af
  5. Kies je recepten

De box wordt dan zo snel mogelijk bij je thuisbezorgd. Let op dat je op dit moment nog niet veel keuze hebt op het gebied van bezorgmomenten. In veel regio’s kan je kiezen uit 2 bezorgmomenten per week, en je kunt niet kiezen voor een specifiek tijdslot.

review-dinnerly
Dinnerly is een duidelijk, transparant en no-nonsense maaltijdbox met scherpe prijzen

Keuze

Wat betreft keuze scoort Dinnerly erg goed. Je kunt elke week kiezen uit 12 verschillende  recepten. Dit is niet zoveel als bijvoorbeeld bij HelloFresh, Ekomenu of Marley Spoon, maar dat past ook wel bij de propositie en prijs van Dinnerly. Het betreft een heel gevarieerd aanbod met voldoende keuze voor vegetariërs en veganisten. Daarnaast kan je snel recepten zoeken met behulp van labels zoals “binnen 30 minuten”, “pittig” of “glutenarm”. Op die manier vind je snel de recepten die passen bij jouw smaak en wensen. Wil je standaard gerechten zonder vlees en vis? Kies dan voor “maak je box vegetarisch” bij het aanmelden. In dat geval selecteert Dinnerly standaard de vega(n) gerechten voor jou.

beoordelingen-menu-dinnerly-box
Elke week kan je kiezen uit 12 nieuwe, gevarieerde en gezonde menu’s

Bezorging

Dinnerly bezorgt de ingrediënten gekoeld. Na ontvangst van de box wordt geadviseerd om dit zo snel mogelijk in de koelkast te zetten. Dinnery bezorgt in de meeste regio’s op dinsdag en woensdag. Je kunt niet kiezen voor verschilende bezorgtijden. Dat wil zeggen dat jouw box overdag tussen 8:00 en 17:00 wordt bezorgd. Dit is wel een vrij ruim tijdslot waardoor het soms lastig is om dit te matchen met jouw eigen agenda. Gelukkig kan je wel aangeven wat de bezorger met de box moet doen als je niet thuis bent. Bijvoorbeeld naast de container zetten of bij de buren afleveren.

ervaringen-dinnerly-maaltijdbox
Er is nog weinig keuze in bezorgmomenten en tijdslots bij Dinnerly

Inhoud box

Dinnerly is een stuk goedkoper dan andere maaltijdboxen. Kan je dit ook terugzien aan de kwaliteit? Gelukkig niet. Dinnerly gebruikt namelijk dezelfde kwaliteitsproducten als andere maaltijdboxen. Sterker nog: het bedrijf is onderdeel van Marley Spoon. Veel van de ingrediënten uit de Marley Spoon box vind je dus ook in deze box terug. De kwaliteit van de producten is dus uitstekend.

Maximaal 6 ingrediënten
Dinnerly profileert zich als een budget-box met focus op betaalbaarheid en gemak. Dit zien we ook terug als we kijken naar de gerechten en recepten. Ieder recept heeft maximaal 6 ingrediënten. Het voordeel hiervan is dat de box een stuk goedkoper is. Bovendien maakt dit het koken een stuk eenvoudiger. Je hoeft bijvoorbeeld minder te snijden en je hebt minder afwas. Bovendien werkt Dinnerly met simpele/goedkopere verpakkingen.

In 5 stappen op tafel
In tegenstelling tot veel andere boxen wordt de receptenkaart niet fysiek meegeleverd. Deze kan je digitaal bekijken. Elk recept bestaat uit 5 heldere en gemakkelijke stappen. Op die manier zet je vrijwel elk gerecht binnen 30 minuten (maar vaak sneller) op tafel.

Klantenservice

Dinnerly beschikt over een eigen klantenservice die je op verschillende manieren kunt benaderen. Je kunt het bedrijf bellen (030-8081185) maar ook een e-mail sturen naar hoi@dinnerly.nl of het contactformulier invullen. Maar de makkelijkste manier om antwoorden op je vragen te vinden is via het Helpcentrum. Hier vind je vrijwel alle vragen en antwoorden op 1 overzichtelijke plek. Je kunt hier o.a. informatie lezen over accountbeheer, recepten en ingrediënten, leveringen, betalingen en leveringen en cadeaubonnen en Dinnerly vouchers.

Dinnerly review
4 / 5 Testpanel
Pluspunten
- Betaalbaar
- No-nonsense, helder en transparant
- Uitstekende keuze in gerechten
Minpunten
- Beperkte keuze in bezorgmogelijkheden
- Geen fysieke receptenkaarten
- Niet de meest luxe en inspirerende recepten
Samenvatting Review
Dinnerly is perfect voor iedereen die houdt van betaalbaar, lekker en gezond koken. Het is een uitstekende no-nonsense box die zich alleen focust op de belangrijkste zaken: hoogwaardige ingrediënten en snelle en gezonde recepten aan huis bezorgen. Door het weglaten van fysieke receptenkaarten en het minimaliseren van ingrediënten biedt Dinnerly een uitstekende box tegen een heel aantrekkelijke prijs.
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice