Review De Familiebox

Ben jij ook benieuwd wat de maaltijden van De Familiebox precies inhouden? Wij hebben al een uitgebreid artikel geschreven over hun boxen op de Familiebox informatie pagina. Je vindt daar veel concrete info waarmee je direct aan de slag kunt. In deze review van De Familiebox kijken we echter een stukje verder. De nemen figuurlijk een kijkje in de keuken van deze leverancier. Zo vertellen we hoe het bestellen in z’n werk gaat, vind je een overzicht van de diverse boxen en bespreken we de bezorging, ingrediënten en recepten. Natuurlijk hebben we deze foodbox ook een eindbeoordeling gegeven. Deze vind je onderaan de pagina. Eventueel kun je ook zelf een review achterlaten om nieuwe klanten te informeren over de voordelen en nadelen van deze box. Let op: deze review is in 2017 geschreven toen deze box nog de naam Mathijs Maaltijdbox droeg. In 2018 werd het overgenomen door Bilder & De Clercq en kreeg het een nieuwe naam.

Inhoud van de review
1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Om jouw eerste eetbox te bestellen bezoek je gewoon hun website. Je hoeft geen speciale procedures te doorlopen. Er zijn 3 verschillende boxen, een voor elke gezinssituatie. Je kunt kiezen voor een Small, Medium of Large box. Je kunt zelf kiezen of je een box wil ontvangen met 2, 3 of 4 gerechten per week. Op de website kun je direct alle gerechten van deze week bekijken. Zo weet je precies wat je te wachten staat. Ook kun je nog de verschillende recepten van vorige week en alvast die van volgende week bekijken. Dit is vooral handig als je twijfelt of de gerechten wel wat voor jouw / je gezin zijn. De keuze is redelijk groot, met 12 recepten per week. Er zijn maaltijdboxen die wel 8 verschillende types aanbieden. Dat is soms lastig kiezen. Wat dat betreft heeft De Familiebox een hele heldere propositie.

Flexibel abonnement of eenmalige proefbox
De familiebox, het product dat centraal staat bij deze aanbieder, werkt op basis van een flexibel abonnement. Dit betekent dat je altijd zelf bepaalt of je wel/geen box wilt ontvangen. Je kunt de box eenvoudig een keer uitproberen zonder direct aan verplichtingen vast te zitten. Je moet dan wel even de komende boxen “uitzetten” in je account, of het lidmaatschap beëindigen.  De aanbieder verwoord het zelf als volgt: “Na aanmelding start je een flexibel lidmaatschap bij ons. Je zit nergens aan vast en kunt op ieder gewenst moment het lidmaatschap stopzetten.” In je account kun je namelijk selecteren of je voor volgende week wel of geen nieuwe box wilt ontvangen. Zo heb je zelf volledig de controle over je aankopen. Dit is geldig voor zowel de small, medium als large box. De boxen bevatten allemaal 2, 3, of 4 maaltijden. Dit kan je per week aanpassen.

review-de-familiebox
Het aanbod van De Familiebox van Bilder & De Clercq

Keuze

Over het aanbod zijn we bij De Familiebox redelijk enthousiast. Je kunt namelijk zelf wekelijks kiezen uit 12 recepten. De box kan je dus helemaal samenstellen naar eigen wens en smaakvoorkeuren Vind je een bepaalde maaltijd niet lekker, dan kies je deze gewoon niet. Het voordeel is dat je op deze manier wel meer nieuwe dingen leert eten. Je stapt echt buiten je comfort-zone. Dit kan vooral ook voor kinderen goed zijn. Op dit moment kun je kiezen uit 3 verschillende boxen: een Small (2-3 personen), Medium (3-4 personen) en Large (4-5 personen). Alle boxen kun je bestellen met 2, 3 of 4 maaltijden. Kies je meer gerechten? Dan gaat de prijs per persoon per maaltijd al snel omlaag.

Vrijheid en recepten kiezen
Zoals we hierboven al hebben aangegeven kun je bij De Familiebox wekelijks kiezen uit 12 verschillende recepten. Er is een prima mix van gerechten met vlees, vis en gevogelte. Ook kan je wekelijks kiezen uit vegetarische gerechten, premium recepten en snelle kant-en-klaar maaltijden. De box is niet 100% biologisch. Toch zijn veel ingrediënten wel afkomstig van lokale (biologische) leveranciers. Een handige optie is dat je ook eenvoudig een fruitbox of broodbox kunt “aanzetten”. Zo hoef je steeds minder zelf naar de supermarkt, en heb je de boodschappen voor het hele gezin in een keer in huis!

ervaringen-recepten-de-familiebox
Elke week kiezen uit 12 nieuwe recepten waaronder speciale “Kids Topper” gerechten

Bezorging

De bezorgmogelijkheden zijn in vergelijking met bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon best beperkt. Er wordt namelijk alleen op maandagavond bezorgd. Wel in heel Nederland natuurlijk. Je krijgt altijd een sms vooraf. hierin vind je de verwachte aankomsttijd van de bezorger. Zo weet je dus precies wanneer je thuis moet zijn om je maaltijdbox in ontvangst te kunnen nemen. Ben je niet thuis? Dan leveren ze de box gewoon eventjes bij de buren af. Je kunt hem dan daar ophalen. Het is wel belangrijk dat de box zo snel mogelijk koel wordt gezet. De inhoud moet je namelijk in de koelkast bewaren (afgezonderd van bijvoorbeeld kruiden, aardappelen, rijst, pasta etc.). Deze manier van afleveren kan dus voor sommige mensen nadelig zijn. Wel wordt er binnenkort in bepaalde regio’s ook op de zondag geleverd.

Kartonnen verpakking
De gerechten van de Familiebox worden als losse kartonnen zakken bezorgd. Alle ingrediënten zitten dus handig verpakt in één zak. Het is wel wat onhandig dat er geen kartonnen box om de zakken heen zit. Aan de andere kant zorgt dit er ook weer voor dat er minder verpakkingsmateriaal gebruikt wordt wat weer beter voor het milieu is. Bij de maaltijdzakken worden receptenkaarten geleverd. Op deze kaarten vind je een heldere uitleg van de verschillende gerechten en bewaartips (wat wel en niet in de koelkast moet worden bewaard). De verpakkingen moet je zelf weggooien bij het oud papier.

Inhoud box

Het is natuurlijk best spannend als je de eerste keer zo’n foodbox thuisbezorgd krijgt. Je weet totaal niet wat je kunt verwachten. Je snap dat je ingrediënten en recepten krijgt, maar hoe dat er precies uitziet is nog een groot vraagteken. Zoals hierboven al genoemd, de Familiebox wordt bezorgd als losse maaltijdzakken. Het voordeel is dat je zo alle producten handig bij elkaar hebt. Je kunt een maaltijdzak uit de koelkast pakken, en direct beginnen met koken. Voor de 2, 3 of 4 maaltijden die je gekozen hebt ontvang je een handige receptenkaart met daarop alle instructies. De verschilende stappen worden duidelijk beschreven. Verder vind je in de box een overzicht met de recepten van volgende week e. Sausjes, kruiden, groenten, fruit, vlees & vis en aardappel, paste en rijst: alles is aanwezig voor 2 tot 4 heerlijke gerechten.

Een gezinsvriendelijk box met kindvriendelijk inhoud
Het grote pluspunt is het familie-aspect van deze kookbox. Dat vind je niet terug bij veel andere maaltijdbox. Het gezin staat centraal in de gerechten. Er wordt gewerkt met veel herkenbare producten die kindvriendelijk zijn. Het is gezond en vooral voedzaam (schijf van 5). Wat vooral leuk is; koken met je kinderen. Laat ze ook kleine taakjes van het recept vervullen. Bijvoorbeeld het mengen van een salade, kruiden op het vlees doen of voorzichtig wat groente in blokjes snijden. Erg leerzaam en zo maak je ze onderdeel van het kookproces. Vaak gaan ze hier ook beter door eten.

de-voordelen-van-de-familiebox

Klantenservice

Wil je meer weten over De Familiebox of contact opnemen over vragen die je mogelijk hebt? Dan is er natuurlijk de klantenservice. Via hun website kan jij het contact-formulier gebruiken. Ook is er een mailadres waar je rechtstreeks heen kunt mailen. Uiteraard is ook de telefonische ondersteuning dagelijks aanwezig om je te helpen bij het bestelproces of om kooktips te geven. Mochten er problemen zijn met de levering kun je zo ook daarvoor via de telefoon bereiken op 085-0270005. Op hun social media account, zoals Facebook, is ook webcare aanwezig. Stel daar gerust je vragen!

Beoordeling de Familiebox
3.9 / 5 Testpanel
Pluspunten
- Kindvriendelijk & voor het hele gezin
- Bekende gerechten en verantwoorde maaltijden
- Veel keuze en veel variatie in recepten
Minpunten
- Beperkte mogelijkheden voor bezorging
- Receptenkaarten zijn wat summier
Samenvatting Review
Deze maaltijdbox is zeker aan te raden als jij iets zoekt voor het hele gezin. Het is een echte familiebox. Dit komt in alles terug; smaak, ingrediënten en recepten. Het bestellen gaat super eenvoudig via defamiliebox.nl. Ook een kortingscode is zo gevonden via maaltijdbox.com. Zo krijg je vaak 50% korting op je eerste box (tot wel 40% voordeel). Je zit nooit vast aan een abonnement en kunt dus elk moment besluiten om te pauzeren. Voor veel mensen blijkt dat een struikelblok te zijn. De prijs van de boxen is acceptabel. Je hebt al een box voor €36 voor 2 - 3 personen. De fruitbox kost je €10 extra. Een broodbox is er voor €20,00 bij te bestellen.
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice