de-familiebox-advertentie

Review De Familiebox

Ben jij ook benieuwd wat de maaltijden van De Familiebox precies inhouden? Wij hebben al een uitgebreid artikel geschreven over hun boxen op de Familiebox informatie pagina. Je vindt daar veel concrete info waarmee je direct aan de slag kunt. In deze review van De Familiebox kijken we echter een stukje verder. De nemen figuurlijk een kijkje in de keuken van deze leverancier. Zo vertellen we hoe het bestellen in z’n werk gaat, vind je een overzicht van de diverse boxen en bespreken we de bezorging, ingrediënten en recepten. Natuurlijk hebben we deze foodbox ook een eindbeoordeling gegeven. Deze vind je onderaan de pagina. Eventueel kun je ook zelf een review achterlaten om nieuwe klanten te informeren over de voordelen en nadelen van deze box. Let op: deze review is in 2017 geschreven toen deze box nog de naam Mathijs Maaltijdbox droeg. In 2018 werd het overgenomen door Bilder & De Clercq en kreeg het een nieuwe naam.

Inhoud van de review
1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Om jouw eerste eetbox te bestellen bezoek je gewoon hun website. Je hoeft geen speciale procedures te doorlopen. Er zijn 3 verschillende boxen, een voor elke gezinssituatie. Je kunt kiezen voor een Small, Medium of Large box. Je kunt zelf kiezen of je een box wil ontvangen met 3 of 4 gerechten per week. Op de website kun je direct alle gerechten van deze week bekijken. Zo weet je precies wat je te wachten staat. Ook kun je nog de verschillende recepten van vorige week en alvast die van volgende week bekijken. Dit is vooral handig als je twijfelt of de gerechten wel wat voor jouw / je gezin zijn. De keuze is niet heel groot. Er zijn maaltijdbox die wel 8 verschillende types aanbieden. Dat is soms lastig kiezen. Wat dat betreft heeft De Familiebox een hele heldere propositie.

Flexibel abonnement of eenmalige proefbox
De familiebox, het product dat centraal staat bij deze aanbieder, is niet perse een abonnementsproduct. Natuurlijk kun je de box gewoon een keertje uitproberen. Zoals ze zelf al aangeven; “Na aanmelding start je een flexibel lidmaatschap bij ons. Je zit nergens aan vast en kunt op ieder gewenst moment het lidmaatschap stopzetten.” In je account kun je namelijk selecteren of je voor volgende week wel of geen nieuwe box wilt ontvangen. Zo heb je zelf volledig de controle over je aankopen. Dit is geldig voor zowel de middel box als de grote box. In de box zitten trouwens 3 of 4 maaltijden!

review-de-familiebox
Het aanbod van De Familiebox van Bilder & De Clercq

Keuze

Over het aanbod zijn we bij De Familiebox gematigd enthousiast. Je kunt namelijk zelf geen recepten kiezen. De box is wat het is. Vind je een bepaalde maaltijd niet lekker, dan krijg je hem wel thuis. Het voordeel is echter dat je op deze manier wel meer nieuwe dingen leert eten. Je stapt echt buiten je comfort-zone. Dit kan vooral ook voor kinderen goed zijn. Op dit moment kun je kiezen uit 3 verschillende boxen: een Small (2-3 personen), Medium (3-4 personen) en Large (4-5 personen). Alle boxen kun je bestellen met 3 of 4 maaltijden. Kies je meer gerechten? Dan gaat de prijs per persoon per maaltijd al snel omlaag.

Vrijheid en recepten kiezen
Zoals we hierboven al hebben aangegeven kun je bij De Familiebox geen recepten kiezen. De verwachting is ook niet dat dit op korte termijn als optie wordt toegevoegd. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om helemaal 100% biologisch te eten. Sommige ingrediënten zijn dit mogelijk wel. Ook kun je niet volledig 100% vegetarisch eten. Er zitten wekelijks wel vegetarische gerechten tussen. Het maakt dit dus een doorsnee box voor een gemiddeld Nederlands gezin. De toevoeging van de fruitbox maakt het echter wel een compleet totaalplaatje. Zo kom je nooit zonder fruit te zitten en kun je met je gezin de focus op gezondheid houden.

ervaringen de familiebox foodbox
Inzicht in de gerechten van deze week (ook de vorige en volgende weken)

Bezorging

De bezorgmogelijkheden zijn in vergelijking met bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon best beperkt. Er wordt namelijk alleen op maandagavond bezorgd. Wel in heel Nederland natuurlijk. Je krijgt altijd een sms vooraf. hierin vind je de verwachte aankomsttijd van de bezorger. Zo weet je dus precies wanneer je thuis moet zijn om je maaltijdbox in ontvangst te kunnen nemen. Ben je niet thuis? Dan leveren ze de box gewoon eventjes bij de buren af. Je kunt hem dan daar ophalen. Het is wel belangrijk dat de box zo snel mogelijk koel wordt gezet. De inhoud moet je namelijk in de koelkast bewaren (afgezonderd van bijvoorbeeld kruiden, aardappelen, rijst, pasta etc.). Deze manier van afleveren kan dus voor sommige mensen nadelig zijn.

Kartonnen verpakking
De producten in je maaltijdbox worden geleverd in een kartonnen verpakking. Alle ingredienten zitten daar los in. Je moet dus zelf de producten per gerecht bij elkaar zoeken. In het receptenboekje (wat overigens van hoge kwaliteit is) vind je een overzicht wat je per gerecht nodig hebt. Daar vind je ook info en bewaartips (wat wel en niet in de koelkast moet worden bewaard). De verpakkingen moet je zelf weggooien bij het oudpapier.

Inhoud box

Het is natuurlijk best spannend als je de eerste keer zo’n foodbox thuisbezorgd krijgt. Je weet totaal niet wat je kunt verwachten. Je snap dat je ingredienten en recepten krijgt, maar hoe dat er precies uitziet is nog een groot vraagteken. Het grote voordeel van deze Familiebox is de super goede recept-kwaliteit. Je ontvangt voor de 3 of 4 gerechten die in je box zitten een net boekje. Alle stappen staan daarin uitgebreid beschreven. Verder vind je in de box een overzicht met de recepten van volgende week en natuurlijk alle ingredienten die je nodig hebt om de maaltijden van die week te kunnen bereiden. Sausjes, kruiden, groenten, fruit, vlees & vis en aardappel, paste en rijst. Alles is aanwezig voor 3 of 4 heerlijke gerechten.

Een gezinsvriendelijk box met kindvriendelijk inhoud
Het grote pluspunt is de familiebox van deze kookbox. Dat vind je niet terug bij veel andere maaltijdbox. Het gezin staat centraal in de gerechten. Er wordt gewerkt met veel herkenbare producten die kindvriendelijk zijn. Het is gezond en vooral voedzaam (schijf van 5). Wat vooral leuk is; koken met je kinderen. Laat ze ook kleine taakjes van het recept vervullen. Bijvoorbeeld het mengen van een salade, kruiden op het vlees doen of voorzichtig wat groente in blokjes snijden. Erg leerzaam en zo maak je ze onderdeel van het kookproces. Vaak gaan ze hier ook beter door eten.

beoordeling familiebox voor gezinnen bestellen

Klantenservice

Wil je meer weten over De Familiebox of contact opnemen over vragen die je mogelijk hebt? Dan is er natuurlijk de klantenservice. Via hun website kan jij het contact-formulier gebruiken. Ook is er een mailadres waar je rechtstreeks heen kunt mailen. Uiteraard is ook de telefonische ondersteuning dagelijks aanwezig om je te helpen bij het bestelproces of om kooktips te geven. Mochten er problemen zijn met de levering kun je zo ook daarvoor via de telefoon bereiken op 085-0270005. Op hun social media account, zoals Facebook, is ook webcare aanwezig. Stel daar gerust je vragen!

Beoordeling Mathijs Maaltijdbox
3.9 / 5 Testpanel
Pluspunten
- Kindvriendelijk & voor het hele gezin
- Bekende gerechten en verantwoorde maaltijden
- Hoge kwaliteit recepten en duidelijke instructies
Minpunten
- Beperkte mogelijkheden voor bezorging
- Geen vrije receptenkeuze per box
- Alleen een box met 4 maaltijden
Samenvatting Review
UPDATE 2018: "Om te beginnen moeten we aangeven dat Mathijs Maaltijdbox recentelijk is overgenomen door Bilder en Declercq. Het kan dus voorkomen dat de inhoud en het proces van deze box worden aangepast de komende periode. We zullen dan uiteraard een nieuwe review schrijven."

Deze maaltijdbox is een top keuze als jij iets zoekt voor het hele gezin. Het is een echte familiebox. Dit komt in alles terug; smaak, ingrediënten en recepten. Het bestellen gaat super eenvoudig via mathijsmaaltijdbox.nl. Ook een kortingscode is zo gevonden via maaltijdbox.com. Zo krijg je vaak 50% korting op je eerste box. Je zit nooit vast aan een abonnement en kunt dus elk moment besluiten om te pauzeren. Voor veel mensen blijkt dat een struikelblok te zijn. De prijs van de boxen is acceptabel. Je hebt al een box voor €39 voor 2 - 3 personen. De fruitbox kost je €14 extra.
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice