Review Boerschappen

Je hebt vast alle algemene informatie over Boerschappen inmiddels gelezen en bent benieuwd wat wij vinden van deze box? Dan heb je geluk. Op deze pagina kun je namelijk onze ervaringen lezen met de Gemaksbox van Boerschappen. We vertellen je alles over de voordelen en nadelen van deze maaltijdbox. Daarnaast vertellen we wat we van de recepten vinden, hoe gemakkelijk de gerechten te koken zijn, hoe we de kwaliteit van de ingredienten beoordelen en lees je onze eindconclusie over Boerschappen. Om te beginnen zetten we kort te positieve en negatieve punten op een rij. Liever direct bestellen? Gebruik dan onze Boerschappen kortingscode.


Voordelen

 • Elke week 3 wisselende gerechten aan huis bezorgd.
 • Elk recept is verpakt in een aparte tas.
 • De gerechten zijn binnen 25 minuten te bereiden.
 • Je kunt verse losse boodschappen bijbestellen.
 • Er is keuze uit 5 verschillende boxen.
 • Je kunt zowel kiezen voor thuisbezorgen of afhalen.
 • Recepten zijn van hoge kwaliteit. Anders als anders.
 • Te bestellen voor 1 tot 6 personen.

Nadelen

 • Je kunt helaas niet zelf je gerechten kiezen.
 • De verkoopprijs is exclusief bezorgkosten (€6,75).
 • Er wordt geen houdbaarheidsdatum op de recepten gecommuniceerd.
 • Sommige recepten gebruiken ingrediënten uit de andere zakken / gerechten.

De bezorging

De bezorging kost bij Boerschappen extra geld, maar de kwaliteit hiervan is wel super goed. Je kunt een bezorgdag selecteren en een gewenst tijdslot. De dag dat er een levering plaatsvindt ontvang je een SMS met een tijdsindicatie. Een kwartier van tevoren sturen ze nog een extra SMS bericht om je op de hoogte te houden van de geschatte levertijd. De box (of het kartonnen krat) wordt gekoeld aan huis gebracht. Dit bevorderd de versheid en de houdbaarheid van de producten.

Kwaliteit ingrediënten

Wij zijn zeer te spreken over de kwaliteit en versheid van de groente in deze maaltijdboxen van Boerschappen. Een van de meest verse leveranciers die we tot nu toe hebben getest. Met name ook de vis en vlees/kip producten waren van goede kwaliteit. Op deze manier kun je misschien net dat extra dagje langer wachten met het eten van het gerecht zonder dat dit bedorven is. Dit komt natuurlijk ook de smaak ten goede.

De recepten

De recepten zijn volledig, maar kunnen soms iets duidelijker. Af en toe worden er wat dingen opengelaten voor eigen interpretatie. Wanneer er gesproken wordt over ingredienten kan men er beter voor kiezen deze dik-gedrukt te maken of te onderstrepen. Daarnaast was voor ons de tijdsindicatie van 25 minuten wel erg optimistisch. Dit zouden ze beter kunnen aanpassen naar 30 minuten. De smaak van de gerechten is wel erg lekker. De recepten zijn voedzaam en bevatten veel groente. Een gezonde maaltijd dus!

 • Kip cordon blue met krieltjes: Een op het oog lekker Hollands recept. De boontjes waren lekker knapperig uit de oven. De zelfgemaakte cordon blue viel ook zeker in de smaak (erg leuk om zelf te maken).
 • Quesadilla’s met geitenkaas: Een recept waarbij veel te snijden is (wat flink tijd kost). De eindresulaat mocht er echter wel wezen. Knapperige torilla’s in combinatie met veel groenten die extra smeuïg zijn gemaakt door de tomaat. De Marrakech kruiden maken het helemaal af.
 • Buddha bowl met zalm: Een heerlijk fris gerecht. De combinatie van de bloemkoolrijst en de zoete aardappel is heerlijk. De wortel met de sesam mayonaise is ook verrassend. Dit is een recept dat we zeker nog eens zelf gaan maken!

Conclusie / Eindoordeel Boerschappen

Over het algemeen zijn we erg positief over de boxen van Boerschappen. De gemaksbox is een erg complete box (in vergelijking met de andere boxen in het assortiment zoals de Oogst-, Vegan- en Vangst box). De recepten zijn lekker, smaakvol en gezond. De kwaliteit van de ingrediënten is hoog. De recepten zelf kunnen in de basis wel wat eenvoudiger. Boerschappen werkt met lokale (biologische) boeren wat het tot een verantwoorde box maakt. Er wordt veel gewerkt met seizoensproducten. Het feit dat je de box kunt ophalen is alleen relevant in je in bepaalde regio’s van Nederland woont. De bezorgkosten maken het dan uiteindelijk tot een wat duurder product. Wij raden aan zeker eens de gemaksbox te proberen als alternatief van bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. De receptuur is namelijk wel degelijk onderscheidend ten opzichte van de huidige marktleiders.