Bierbox

Bij een lekkere maaltijd hoort natuurlijk ook een goed gas drinken. Voor de ene is dat een glaasje fris, wijn of water. De ander kan genieten van een heerlijk glas bier. Er zijn veel mogelijkheden om dit te bestellen. Zo kun je een bierbox kopen en laten thuisbezorgen of naar de supermarkt / slijterij gaan om jezelf, man of vrienden te kunnen trakteren op een heerlijk speciaalbier. Op deze pagina gaan we wat verder in op zo’n box met bier. Wat is het precies, waar komt het vandaan en waarom zou jij zo’n bierpakket moeten bestellen? Bekijk direct een van de twee populaire bierboxen van Nederland:

Speciaalbier box
Belangrijk is om onderscheid te maken tussen de normale bieren die je vaak in restaurants en op festivals / feestjes krijgt, en de echte Belgische (maar ook steeds meer Nederlandse) speciaalbieren. In een bierbox zit geen standaard Heineken, Grolsch, Jupiler of Bavaria bier. Nee, je vindt daar alleen unieke en vaak de wat onbekendere bieren van speciale brouwerijen. Vaak lokaal en kleinschalig opgezet. Je zult smaken proeven die je nog niet kent. Vaak heel kruidig, maar er is een brede variatie tussen licht en donker bier.


bierbox bierpakket


Bierabonnement

Er zijn mogelijkheden voor het eenmalig bestellen van zo’n bierbox. Ook kun je kiezen voor een bierabonnement. Dit een constructie waarbij je elke week of 1 keer per maand een krat vol met verschillende bieren thuisbezorgd krijgt. Je weet vaak vooraf niet wat je krijgt. Zo’n abonnement voor bier is er in verschillende groottes. Bijvoorbeeld 12 of 24 flesjes per bezorging. Ook kun je een speciaal bier cadeau geven. Dit is vooral voor mannen (maar ook steeds meer voor vrouwen) erg leuk om te krijgen. Een bierbox cadeau kun je geven in de vorm van een cadeaubon of eenmalig een krat voor iemand bestellen en bij hem of haar thuis laten bezorgen. Zo’n maandelijks bierpakket kan je veel tijd besparen. Je hoeft niet zelf meer dan de winkel of telkens online je bieren uit te zoeken. Vooral voor de kerst kan dat leuk zijn. Het mooie van zo’n speciaalbier box is ook dat je min of meer gedwongen wordt van je vertrouwde keuzes

Bierpakket bestellen

Wil jij een groot bierpakket bestellen met bijvoorbeeld een bijpassend glas? Dan heb je online veel te kiezen. Websites als hopperbier.nl, beerinabox.nl, belgianbeerfactory.com, drankgigant.nl, goedkoopspeciaalbier.nl en beerwulf.nl hebben voldoende mogelijkheden. Op deze sites kun je gemakkelijk zoeken naar bijvoorbeeld “bierpakket Belgische bieren” of zelf een pakket samenstellen. Deze ontvang je vaak in de vorm van een kratje of box. Bekende aanbieders van de standaard bieren zijn o.a. Hertog-Jan, Heineken en Grolsch. Bij Beerwulf zul je vooral speciaalbier aantreffen. Hiermee kun je iemand anders echt verrassen. Leuk om te krijgen maar het is ook leuk om een bierpakket cadeau te geven.