BBQ Pakket

Natuurlijk is het zo af en toe heerlijk om de BBQ aan te steken. Vooral op een zwoele zomeravond of in de winter bij een kampvuur. Naar de barbecue heb je natuurlijk ook vlees, vis, groente en sauzen nodig om je maaltijd tot een succes te maken. Er zijn veel verschillende manieren om te BBQ’en. Zo kun je houtskool of gas gebruiken. Voor alles geldt; geduld is een schone zaak. Als je met een groep mensen gaat eten, zorg dan dat je voldoende ingrediënten hebt en vroegtijdig de BBQ aansteekt. Niet alleen leuk voor studenten maar ook voor families. Op deze pagina lees je meer informatie over de verschillende pakketten die te koop zijn.

Supermarkt-boxen
Op dit moment zijn er nog geen maaltijdboxen die een pakket als dit aanbieden. Onze verwachting is dat dit op termijn wel gaat komen. Vooral voor de zomermaanden is dit een uitkomt. Je bent dan toch vaak buiten aan het eten en in de gelegenheid je skottelbraai of big-green-egg aan te steken. Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi weten de mensen vaak wel te vinden voor een lekker stukje vlees. Maar wist je dat je ook terecht kan bij de lokale slagerij, keurslager, renmans, makro, beefensteak.nl, debarbecueboer.nl of bbq-helden.nl? Dit zijn allemaal specialisten op het gebied van vlees. Ze verkopen pakketten voor 16 personen, maar ook 10 personen of kleinere porties voor 2, 4, en 6 personen.

BBQ Vlees

Er zijn heel veel verschillende soorten vlees. Eigenlijk kun je alles wel gebruiken. Voorbeelden zijn drumsticks, braadworsten en saucijzen, speklapjes, lamsracks en rib-eyes, lamskoteletjes, karbonades, hamburgers of kipfilet. Je ziet; rund, varkensvlees, gevogelte & wild. Hiermee kun je gerechten maken als varkenshaassaté, kipsaté van malse kipfilet, hamburger van 100% rundvlees, biefstuk met pepermarinade, dun geportioneerde filet met tuinkruidenmarinade of een varkensfiletlapje met Italiaanse marinade. De kunst is het dichtschroeien van de stukken vlees op de juiste temperatuur. Een houtskoolbarbecue is daarvoor het meest ideaal. Ook kun je eventueel kiezen voor het grillen met een gasbarbecue.


bbq pakket


Vis op de barbecue

Naast het traditionele vlees kun je er ook voor kiezen lekkere verse vis in je BBQ-pakket te bestellen. Er is doorgaans keuze uit o.a. Roodbaars, Garnalen, Jakobsschelpen, Gamba’s, Heilbot, Schol, Makreel, Schelvis, Forel, Tonijn, Kabeljauw, Zeetong of Inktvis. Enkele visrecept ideeën zijn tongfilet met botermarinade, zonnevisfilet met mondriaan marinade, gamba-maisspiezen, zalmspies met venetiaanse marinade, gegrilde tong, garnalen en mosselen, Zeewolf en Chorizo stokjes, gamba in knoflook-citroen marinade en reuze gambaspies met knoflookmarinade. Het is belangrijk om de vis zo lang mogelijk in de koelkast / vriezer te houden voor maximale versheid. Zorg voor een goede temperatuur in de BBQ (eventueel een bakje water om te stomen i.v.m. uitdrogen).

Groente Grillen & Vegetarische BBQ

Om het feest helemaal compleet te maken (en te zorgen voor een gezonde twist) kun je naast een salade ook een lekkere groenten op de BBQ doen. Wij hebben voor jou even een lijstje gemaakt met idee en een aantal recepten voor je opgesomd. Krijg jij er al trek van? Start gezond met bijvoorbeeld spruitjes, Bieten in de aluminiumfolie, knoflook, aubergine, paddenstoelen, tomaat, maiskolf in de folie, wortels, sjalots, bladgroente, bloemkool, brocolliroosjes, spitskool, paprika, schijfjes aardappel, asperges en pastinaak. Vegetarische recepten voor de BBQ zijn o.a. maïskolven met korianderboter, gegrilde little gem sla met yoghurt dressing, vegetarische portobello burger met blauwe kaas, gepofte aardappelen met frisse kwark, standaard groentespies, groentepakketjes van de BBQ in folie en gegrilde groenten met mozzarella. Maar vergeet niet dat er naar deze gezonde producten ook nog een laatste onderdeel niet mag ontbreken, de sauzen!

Sauzen
Om het de BBQ-box helemaal compleet te maken zitten er vaak sauzen in. Dat is echt iets wat zeker in een BBQ-pakket moet zitten. Denk aan een knoflooksaus, zigeunersaus, wiskeysaus of satésaus. Het komt regelmatig voor dat vlees wat te droog uit de grill komt waardoor een sausje net even die lekkere frisse draai aan een gerecht kan geven. Ook stokbrood moet je natuurlijk niet vergeten!