Zoveel tijd kan jij besparen met de HelloFresh maaltijdbox

Het plannen van de maaltijden, het doen van de boodschappen en koken kost wekelijks een hoop tijd. Uit onderzoek van HelloFresh blijkt dat deze taken samen maar liefst 21% van al je huishoudelijke klussen in beslag nemen. En uit een onderzoek van Peil.nl blijkt dat we liefst 8 uur per week bezig zijn met deze taken. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer manieren om minder tijd kwijt te zijn aan recepten bedenken, boodschappen doen en koken. In deze blog ontdek je hoe je tijd kunt besparen met een maaltijdbox zoals HelloFresh en ook hoe kant-en-klaar maaltijden (die HelloFresh sinds kort ook aanbiedt) aan oplossing kunnen zijn om meer tijd over te houden.

Hoeveel uur ben jij per week kwijt met boodschappen doen en koken?

Nederlanders besteden 8 uur per week aan boodschappen en koken, zo blijkt uit een recent onderzoek van Peil.nl. Dat is bijna een hele werkdag per week! Gemiddeld zijn we 3 uur per week bezig met het doen van boodschappen, en nog eens 5 uur per week met het koken zelf, zo blijkt uit dit onderzoek. Hierbij is dus niet de tijd meegenomen die we bezig zijn om nieuwe recepten te zoeken en boodschappenlijstjes te maken. Stel dat we hier ook een uur voor uittrekken dan kom je al bijna uit op 9 uur per week. Het plannen van je maaltijden, het bezoek aan de supermarkt en het koken neemt ruim 20% van je huishoudelijke taken in zegt HelloFresh. Een maaltijdbox kan je in die zin wekelijks veel tijd besparen. Hieronder lichten we in het kort toe hoe dat werkt:

1. Minder tijd bezig met het bedenken wat je gaat eten.
Een van de meest tijdrovende aspecten van het huishouden is het plannen van maaltijden. Je moet rekening houden met de smaken en voorkeuren van iedereen in het huishouden, zorgen voor variatie, en ook nog eens nadenken over de voedingswaarde van wat je op tafel zet. Met de HelloFresh maaltijdbox hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Elke week heb je de keuze uit 45+ gevarieerde maaltijden. Of je nu van vegetarisch, vlees of vis houdt, er is altijd iets dat past bij jouw smaak. En het beste van alles? Je hoeft niet langer uren te spenderen aan het doorzoeken van kookboeken of het internet; de keuzes worden je simpelweg voorgelegd. Dat is een enorme tijdswinst!

2. Je hoeft niet meer naar de supermarkt. Alle verse boodschappen worden netjes bij jou aan huis bezorgd
Boodschappen doen kan een tijdsintensieve klus zijn. Je moet naar de supermarkt rijden, een parkeerplek zoeken, door de gangpaden dwalen om alles te vinden wat je nodig hebt, wachten bij de kassa, en vervolgens alles weer naar huis brengen. Met de HelloFresh maaltijdbox is dit allemaal verleden tijd. Alle verse ingrediënten die je nodig hebt voor je maaltijden worden zorgvuldig verpakt en rechtstreeks aan je deur bezorgd. Het enige wat je hoeft te doen is de box openen en beginnen met koken. Denk eens aan al die tijd die je zo bespaart; tijd die je kunt besteden aan je gezin, hobby’s of simpelweg relaxen.

3. Elk recept heeft een handige receptenkaart. Hiermee zet je veel gerechten al binnen 15 – 30 minuten op tafel
Zelfs als je de ingrediënten al in huis hebt, kan koken nog steeds een tijdrovend proces zijn als je niet precies weet wat je doet. De HelloFresh maaltijdbox komt echter met een handige receptenkaart voor elk gerecht. Deze kaarten geven stap-voor-stap instructies en visuele ondersteuning, waardoor het koken veel eenvoudiger en sneller wordt. Veel van de gerechten zijn al binnen 15 tot 30 minuten klaar om op tafel te zetten. Geen gedoe meer met complexe recepten of het zoeken naar die ene vergeten specerij: alles wat je nodig hebt, is bij de hand en in een mum van tijd klaar om te serveren.

tijd besparen met hellofresh boxNog meer tijd besparen? Ga voor kant-en-klaar!

Dankzij een maaltijdbox zoals HelloFresh kan je wekelijks dus veel tijd besparen. Maar het kan nóg sneller. Wanneer je namelijk ook niet meer hoeft te koken bespaar je al gauw 5 uur per week. Op onze overzichtspagina met kant-en-klaar maaltijden vindt je een overzicht met alle kant-en-klaar concepten die er op dit moment zijn. Een van de aanbieders die we recent hebben toegevoegd is Factor Meals. Bij Factor kan je elke week kiezen uit 12 gevarieerde maaltijden. Deze gerechten zijn vers bereid door chefkoks en hoef je echt alleen nog maar op te warmen. Ze worden koelvers bij jou thuisbezorgd, jij hoeft het alleen nog maar even in de oven of magnetron op te warmen. Zo kan je dus nóg meer tijd besparen! Meer informatie over Factor vind je hier, en ook hebben we de nieuwste Factor kortingscodes toegevoegd aan ons overzicht.

Hans

Ik test regelmatig nieuwe maaltijdboxen en schrijf hier reviews over. Daarnaast houd ik het laatste nieuws nauwlettend in de gaten. Een nieuwe box, of een andere update? Dan vind je dit terug in mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *