Surinaamse maaltijdbox

Gebakken banaan, bakkeljauw, pindasoep, sopropo of hete kip: het zijn maar zo een aantal voorbeelden van populaire Surinaamse recepten. De Surinaamse keuken is enorm in opkomst. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de verrassende smaken, en het gemak waarmee je veel recepten op tafel zet. Hoog tijd om eens te kijken naar de verschillende Surinaamse maaltijdboxen. Welke foodboxen zijn nu typisch Surinaams, of bevatten bovengemiddeld veel recepten uit deze of soortgelijke keukens? Wij gingen op onderzoek uit.

Het gemak van een Surinaamse Foodbox
Eet jij graag Surinaams? Maar vind je het lastig om zelf steeds nieuwe recepten op te zoeken, kost het je veel tijd om alle benodigde boodschappen te vinden, en vind je het toch wel tegenvallen om uiteindelijk alles te bereiden? Een foodbox kan je hier enorm bij helpen. Zo’n box bevat namelijk precies alle ingrediënten. Ook wordt er een duidelijke uitleg in de vorm van een receptenkaart aan toegevoegd. Op die manier hoef jij alleen maar de stappen te volgen, en zet je in een paar stappen de meest overheerlijke Surinaamse maaltijden op tafel! Verschillende aanbieders als HelloFresh, Marley Spoon en de Allerhande Box van AH bieden regelmatig een recept met invloeden uit deze keuken. Maar volledig Surinaams zijn deze niet te noemen. Er is trouwens ook een speciale Halal box op de markt.

Welke Surinaamse foodboxen zijn er?

De keuze op het gebied van recepten in maaltijdboxen is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Er zijn steeds meer specialistische boxen die mikken op een bepaalde wereldkeuken. Daarnaast kun je bij de grote aanbieders als HelloFresh en Marley Spoon tegenwoordig kiezen uit liefst 12 verschillende recepten. Op die manier kun je een box volledig inrichten zoals jij het wilt, inclusief de recepten waar jij van houdt. Dikwijls vind je bij HelloFresh of Marley een Surinaams recept, maar het aanbod wisselt wel enorm dus er zitten ook weken bij dat je niet tot je trekken komt.

Randy’s Foodbox

Randy’s Foodbox profileert zichzelf als dé Surinaamse maaltijdbox. De box is een initiatief van Randy, een enthousiaste kok met een voorliefde voor de Surinaamse keuken. Randy biedt momenteel een reguliere variant en een vegabox. De box is geschikt voor 2 tot en met 6 personen, en het prijskaartje ligt tussen de €28,50 en €48,50. Wil jij zonder gedoe genieten van inspirerende en gemakkelijke Surinaamse recepten? Dan is deze box absoluut een aanrader. Randy is met name actief in Amterdam en omgeving, maar ook buiten Amsterdam wordt er steeds vaker aan huis bezorgd.

randy-s-surinaamse-maaltijdbox

Faja Lobi Box

Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met de Surinaamse Keuken? Dan kun je ook eens gebruik maken van de Faja Lobi Box. Deze kun je voor slechts €19,95 bestellen op Surinaamsetenonline.nl. In de box tref je typische Surinaamse producten zoals noodles, zuurgoed, sambel en roti saus. Je kunt hier ook terecht voor recepten en inspiratie. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een heerlijke maaltijd. Zowel voor de beginnende als meer ervaren kok. Wat je ook zou kunnen bekijken is de box van Chef Ali. Deze box is ook echt geïnspireerd op de wereldkeuken.

faja lobi box