Review Chef Ali

Ben jij al bekend met de maaltijdbox van Chef Ali? In onze uitgebreide review van deze halal foodbox vind je uitgebreide informatie over onze ervaringen met deze box. In deze review kijken we onder andere naar het gemak van bestellen en de keuze die je hebt. Vervolgens kijken we naar de bezorging en de inhoud van de box. Afsluitend staan we ook stil bij de klantenservice van deze maaltijdbox. Gebaseerd op deze individuele aspecten komen wij uiteindelijk met een eindcijfer voor de Chef Ali Maaltijdbox.

Inhoud van de review
1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Het bestellen van de Chef Ali maaltijdbox is erg eenvoudig. Op de website Chefali.nl hoef je namelijk niet te kiezen uit verschillende boxen of recepten. Er is wekelijks 1 box, en de inhoud staat van tevoren al vast. Je kunt deze box bestellen voor 1, 2, 3 of 4 personen. Daarbij kun je kiezen tussen een eenmalige proefbox of voor het flexibele abonnement.

  • Kies je voor de proefbox? Dan ontvang je eenmalig de foodbox. Je zit verder nergens aan vast
  • Kies je voor het flexibele abonnement? Dan ontvang je standaard wekelijks een box. Deze kun je eenvoudig uitzetten of aanzetten.

Bestel je eenmalig een box? Dan kun je eenvoudig met iDeal betalen. Kies je voor het flexibel lidmaatschap? Dan geef je het bedrijf een machtiging dat zij wekelijks een bedrag van jouw rekening kunnen afschrijven. Dit is een voordeel voor vaste klanten, je hoeft dan niet elke week een bestelling + betaling te verrichten.

Het flexibele abonnement werkt nog niet heel vernuftig. Wil je een box pauzeren, of juist weer een box ontvangen? Dan dien je een mailtje te sturen naar pauze@chefali.nl of hervatten@chefali.nl. Het werkt wel, maar het is wat minder gebruiksvriendelijk dan bijvoorbeeld bij HelloFresh of Marley Spoon. Wil je een box pauzeren? Dan dien je dit 6 dagen voor bezorging door te geven.

review chef ali maaltijdbox

Keuze

Op het gebied van keuze scoort Chef Ali onvoldoende. Waar je bij veel maaltijdboxen vaak de keuze hebt uit verschillende boxen, of zelf je box kunt samenstellen met verschillende recepten is dat bij Chef Ali niet het geval. Er is een standaard box, waar je de inhoud niet zelf van kunt bepalen.

Wel mag je er zeker van zijn dat de box wekelijks een gevarieerde inhoud heeft. De box bevat namelijk altijd een gerecht met vlees, een gerecht met vis en een vegetarisch gerecht. Ben jij iemand die eigenlijk alles wel lekker vindt? Dan zal deze box je wel bevallen. Maar heb je bepaalde recepten waar je totaal niet van houdt? Dan is de box van Chef Ali misschien iets minder geschikt. Er zit bijvoorbeeld minimaal 1 gerecht met vis in, en daar houdt niet iedereen van. Je kunt de box bestellen voor 1 – 4 personen. De prijs ligt tussen de €29 en €59 per week.

ervaringen foodbox chef ali

Bezorging

Chef Ali bezorgt door heel Nederland, met uitzondering van Texel en de Waddeneilanden. De maaltijdboxen van Chef Ali worden elke zaterdag bezorgd. Op de vrijdag voor bezorging ontvang je een SMS met daarin een meer specifiek tijdstip. Zo weet je ongeveer hoe laat je de bezorger kunt verwachten. Ben je een keer niet thuis? Dan wordt de box bij je buren afgeleverd. Je kunt ook vragen of ze de box bijvoorbeeld achter je huis of op de trap willen zetten. Let op: het is wel belangrijk dat de box niet te lang buiten blijft staan. De box bevat namelijk gekoelde producten en deze moeten zo snel mogelijk de koeling in.

De bezorging wordt gedaan door Leen Menken. Dit is een professionele bezorgservice die helemaal gericht is op het bezorgen van verse producten. Je mag er dus gerust op zijn dat alles netjes, gekoeld en op tijd bij jou bezorgd wordt.

Inhoud box

Wat betreft inhoud van de box onderscheidt Chef Ali zich wel van alle andere maaltijdboxen. De box bevat unieke ingrediënten en de recepten zijn ontzettend inspirerend en gevarieerd. Hieronder een aantal belangrijke dingen die je moet weten over de inhoud van de box:

  • Chef Ali is de enige box met uitsluitend Halal vlees. Het gaat hier om puur scharrelvlees vrij van geur en kleurstoffen. Het vlees is afkomstig van Slagerij Kaddour, een slagerij met een erg goede reputatie in de omgeving van Amsterdam.
  • De recepten worden bedacht door de bekende TV-kok Mounir Toub. Hij komt elke week met inspirerende recepten van over de hele wereld. Dankzij Chef Ali leer je dus ontzettend veel nieuwe Wereldkeukens kennen. Lekker, leuk en leerzaam!
  • Chef Ali werkt voor een groot deel met biologische groenten en fruit. Dit wordt verbouwd in de eigen moestuin. Daarnaast werkt Chef Ali samen met diverse lokale groenteboeren.
  • De vis uit de maaltijdbox is altijd duurzaam gevangen door Jan van As
  • Met Chef Ali eet je altijd een gerecht met vlees, een gerecht met vis en een vega-recept. Een prima balans

Het openmaken van de maaltijdbox kun je met recht wel een klein feestje noemen. De box zit namelijk bomvol verse ingrediënten. Verse groenten, biologisch vlees, duurzame vis, heerlijke kruiden en ga zo maar door. Bij de box wordt ook een stap-voor-stap receptenkaart meegeleverd. Op deze receptenkaart vind je duidelijke instructies zodat je precies weet wat je moet doen. Je hoeft beslist geen ervaren kok te zijn om de gerechten te bereiden.

recepten chef ali review

Klantenservice

Heb je vragen, opmerkingen of klachten over de maaltijdbox van Chef Ali? Dan kun je op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice. Allereerst is het handig om de “veelgestelde vragen” door te nemen op de website. Hier vind je namelijk al ontzettend veel informatie over de werkwijze, de bezorging, de prijzen en de betaling. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Dan kun je ook contact opnemen via het telefoonnummer 085-0290558 of door een mailtje te sturen naar klantenservice@chefali.nl. Ook suggesties of ideeën kun je naar dit e-mailadres sturen.

Review Chef Ail
3.8 / 5 Testpanel
Pluspunten
- De enige box met 100% halal vlees
- Recepten van de bekende TV-kok Mounir Toub
- Met biologische groenten, fruit en vis
Minpunten
- Geen keuze in boxen of recepten
- Beperkte bezorgmogelijkheden
- Boxen pauzeren en hervatten uitsluitend via e-mail
Samenvatting Review
Chef Ali richt zich op halal-eters met een drukke agenda. En voor deze doelgroep is Chef Ali een uistekende maaltijdbox. Het vlees is 100% halal, de groenten en het fruit zijn biologisch, en het vis wordt op een duurzame manier gevangen. Veel andere ingrediënten zijn afkomstig van lokale en authentieke leveranciers uit Amsterdam en omgeving. De recepten - bedacht door TV-kok Mounir Toub - zijn ontzettend gevarieerd en zijn afkomstig uit alle Wereldkeukens.

We zien echter ook een aantal verbeterpunten voor Chef Ali. Zo is de keuze nog zeer beperkt. Er is bijvoorbeeld geen box voor jonge gezinnen of vegetariërs, iets wat je bij veel andere boxen wel ziet. Daarnaast is het ook nog niet mogelijk om zelf recepten te kiezen. Het flexibel lidmaatschap is heel basic. Je abonnement pauzeren of hervatten kan door een e-mailtje te sturen. Voor velen zal dit prima werken, maar anderen vinden het prettig dat dit wat gebruiksvriendelijke kan. Ook qua bezorging komt Chef Ali nog niet helemaal mee met andere boxen zoals HelloFresh of Marley Spoon. Je kunt de box alleen op de zaterdag laten bezorgen.
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice