Halal maaltijdbox

Wil jij zorgeloos genieten van 100% halal maaltijden? In dat geval is een halal maaltijdbox wellicht iets voor jou. Zo’n box bevat uitsluitend 100% halal producten. Je mag er dan altijd zeker van zijn dat hetgeen op je bord ligt rein is volgens de Koran. Je hoeft dan niet meer zelf kieskeurig naar de supermarkt of slager te gaan. De maaltijdboxleverancier doet alle boodschappen voor jou, en zorgt voor passende recepten. In deze post vind je meer informatie over het aanbod met halal-maaltijdboxen (lees ook meer over Surinaamse maaltijden).

Wat is halal?
Halal staat voor alles wat volgens de Koran “rein” en “goed” is. Bij halal hebben we het vaak vooral over halal-vlees. Dit is vlees dat geslacht is volgens de Islam. Maar ook groenten, fruit en producten uit de zee worden dikwijls aangemerkt als “halal”. Varkensvlees is per definitie onrein en dus niet halal. Het is in Nederland sterk in opkomst, en we zien dan ook dat er tegenwoordig zelfs speciale maaltijdboxen zijn die zich toeleggen op deze markt.

Een foodbox met uitsluitend halal-producten

Voor Moslims of anderen die graag 100% halal eten kan het best een opgave zijn. Je moet immers elke week weer kritisch kijken naar je boodschappen. Bij je slager moet je goed kijken of het wel echt om halalvlees gaat. In dat geval is een foodbox enorm handig. Je mag er dan zeker van zijn dat alle producten in de box gekeurd zijn, en echt halal zijn. De meest populaire box die hieraan voldoet is momenteel Chef Ali. Onderstaand tref je in het kort meer info over deze box.

Halal box van Chef Ali

Chef Ali is de maaltijdbox van tv-kok Mounir Toub. Wekelijks bedenkt hij een aantal heerlijke recepten met halalvlees, verse biologische groenten en fruit, en duurzaam gevangen vis. Bij de box wordt ook een handige receptkaart meegeleverd zodat je precies weet wat je moet doen.  Met deze box geniet je van de lekkerste gerechten van over de hele wereld zoals Mexicaanse tostadas of gemarineerde lamskoteletten. Altijd met uitsluitend halal vlees en biologische groenten of vis.

  • Van €29,00 t/m 59,00 per box
  • Een gerecht met vlees, een met vis en een vegarecept
  • Inclusief handige receptenkaart
  • Flexibel lidmaatschap: opzeggen kan op elk moment

halal-maaltijdbox-chef-ali