Ekomenu of Beebox

Het zal je niet ontgaan zijn de laatste jaren; Biologische eten is trending! Veel mensen zoeken naar manieren om hier in hun eigen leven vorm aan te geven. Zo bezoeken mensen steeds vaker boerderijwinkels of speciale supermarkten als Ekoplaza. Er zijn diverse mogelijkheden om bio-maaltijden te bestellen in je maaltijdbox. Zo werken HelloFresh en de Krat al regelmatig met deze ingrediënten. Het zijn verse producten die vaak direct van het land in je box worden geleverd. Onbespoten groenten en vlees/vis zonder kunstmatige toevoegingen. Wil je echter 100% biologische maaltijd eten dan kun je kiezen tussen Ekomenu of Beebox (van Willem en Drees). Deze foodboxen hebben keurmerken en kunnen met recht zeggen dat ze een geweldige focus op gezond eten hebben.

Vergelijk Beebox en Ekomenu

Om je een goed beeld te geven van de overeenkomsten en de verschillen tussen beide boxen hebben we het een en andere op een rijtje gezet. Eigenlijk hebben beide boxen wel iets van elkaar weg. Dat komt door de focus op biologische en gezondheid. Ze hebben eenzelfde doel; jouw als consument bewust maken van wat je eet, waar dat vandaan komt en ervoor zorgen dat je gevarieerde maaltijden eet. Maar binnen die doelstelling zijn er natuurlijk wel degelijk verschillen.

Overeenkomsten

 • Veel verschillende boxen om uit te kiezen.
 • Beide boxen bevatten 100% biologische producten.
 • Je ontvangt kwalitatieve recepten / beschrijvingen.
 • Er wordt gewerkt met een flexibel abonnement.
 • Elke week nieuwe recepten en mogelijkheid tot wisselen van boxtype.
 • Vegetarische mogelijkheden.

Verschillen

 • Ekomenu biedt mogelijkheid tot afhalen bij een winkel in de buurt
 • Beebox focust op persoonlijke contact d.m.v. regionale bezorgers
 • Ekomenu heeft diverse boxen voor allergieën en zwangerschap.
 • De herkomst van eten staat bij Beebox helemaal centraal.
 • De kortingsacties kunnen bij beide boxen aanzienlijk verschillen.
 • De webshop van Willem en Drees is gebruiksvriendelijker
 • Menu’s van Ekomenu zijn helemaal bedacht aan de hand van voedingsrichtlijnen.
Ekomenu v.s. Beebox
4.7 2 Stemmen
Kwaliteit producten
Aanbod
Bezorging
4.2 9 Stemmen
Kwaliteit producten
Aanbod
Bezorging

De statistieken hierboven zijn de weergaves van de reviews van klanten van deze maaltijdboxen. Iedereen kan via maaltijdbox.com zijn mening geven. Daaruit komen gemiddelde scores.

Welke box moet ik nou kiezen?

Het kan lastig zijn om te bepalen welke van deze twee boxen je nu moet kiezen. Ekomenu is echt een goede optie als je bijvoorbeeld een allergie hebt of heel bewust bezig wilt zijn met gezonde voeding. Daar wordt echt op gefocust. Wil je een leuke biologische totaalbeleving dan kun je kiezen voor beebox. Jouw eigen persoonlijke medewerkers helpt je bij vragen en ondersteunt je bij het aankoopproces en doet de bezorging. Vaak Hollandse pot, maar wel veer variatie. Het is doorgaans het beste om beide websites eens te bezoeken en wat reviews te lezen. Ook kun je natuurlijk zowel Beebox of Ekomenu eens uitproberen. Dan kun je voor jezelf een oordeel vormen en beslissen welke box bij jouw situatie past.

Marjon

Hoi, ik ben Marjon. Als jaren ben ik bezig met gezond koken. Dit werd eenvoudiger toen ik een maaltijdbox ging gebruiken. Tegenwoordig volg ik al het nieuws en blog ik regelmatig op deze website. Ik hou ervan nieuwe dingen uit te proberen en te experimenteren met groenten en vlees /vis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.