Een slimme box voor maaltijdbezorging

In Nederland wordt steeds meer eten online besteld. Zowel kant en klaar maaltijden als boodschappen en opwarm-maaltijden (maar ook producten als de maaltijdbox). Het grote probleem waar veel mensen tegenaanlopen is de bezorging. Aangezien het versproducten zijn moeten ze snel in de koelkast kunnen worden gezet. Je laat een maaltijdbox niet even een paar uur buiten in de zon staan naast de voordeur. Om dit probleem op te lossen heeft The Chain Never Stops (TCNS) een nieuw concept ontwikkeld. Een slimme bewaarbox die bij de woning wordt geplaatst.

Wat is deze slimme maaltijdbox?

Met het concept van The Chain Never Stops ontvang je een box die bij de woning wordt geplaatst. Hierin kunnen minimaal twee volle boodschappenkratten worden geplaatst door een bezorger. Het is dus een soort grote brievenbus voor verse boodschappen. In Amerika zijn hiermee al diverse testen gedaan, en het blijkt erg succesvol. Je hoeft op deze manier niet thuis te zijn om je bestelling in ontvangst te nemen. Dit heeft ook voordelen voor de logstieke sector die op deze manier veel efficiëntere routes kan inplannen.

Wanneer is deze The Chain Never Stops box live?

Op dit moment wordt er een pilot gedraaid met verschillende leveranciers en afnemers. Je kunt je voorstellen dat het technisch nog best ingewikkeld is. Zo moet jij de leverancier toestemming geven om de box te kunnen openen. Hiervoor zijn diverse integraties in de gehele keten nodig. Ook de kwaliteit van de versheid wordt gemonitord in de box. Zo wordt gekeken of de temperatuur niet te veel oploopt en of er nog voldoende plek in de box is voor andere leveringen. Deze speciale box kan koelen en opwarmen. Het is dus uitermate geschikt voor het ontvangen van je HelloFresh box, Marley Spoon pakket of Albert Heijn boodschappen.

De toekomst van maaltijdbox bezorging

We hebben recent nog een artikel geschreven over de duurzame bezorging bij HelloFresh. Steeds meer aanbieders zijn zich bewust van hun CO-2 foodprint en willen iets doen om hun product iets milieuvriendelijker te maken. Vooral de bezorging kan daarin een belangrijke rol spelen (naast biologische teelt bijvoorbeeld). Met een bezorgbox aan huis haal je veel comfort in huis. Het bespaart je tijd, de producten zijn altijd op de juiste temperatuur en je bent 100% flexibel. Ook is de slimme bezorgbox te delen met je buren zodat je er samen maar 1 hoeft te laten installeren. Dat scheelt ruimte en kosten.

Marjon

Hoi, ik ben Marjon. Als jaren ben ik bezig met gezond koken. Dit werd eenvoudiger toen ik een maaltijdbox ging gebruiken. Tegenwoordig volg ik al het nieuws en blog ik regelmatig op deze website. Ik hou ervan nieuwe dingen uit te proberen en te experimenteren met groenten en vlees /vis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.