Dinerbox

We kennen het allemaal wel. Je krijgt een groep vrienden op bezoek en wil hen verrassen met een lekker diner. Of je ouders, broers en zussen komen langs en je wilt ze verwennen met een lekkere maaltijd. Dan heb je niet genoeg aan een normale maaltijdbox (dat zijn immers allemaal losse hoofdgerechten). Nee, jij moet dan kiezen voor een dinerbox met meerdere gangen. Wij zijn voor jou aan de slag gegaan om hier meer informatie over te verzamelen. Hieronder lees jij snel alle details over deze diner-pakketten.

Wat is een dinerbox?

De definitie van een dinerbox is een box met verschillende ingredienten en recepten voor een heerlijke avondmaaltijd. Daarbij spreken we van meerdere gangen. Doorgaans een 3-gangen (voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht) of 4-ganger diner. Alleen het drinken hoef je nog maar los bij te bestellen. De dinerboxen zijn verkrijgbaar met vlees, vis of vegetarische gerechten en er zijn biologische pakketten op de markt. De inhoud is vaak verrassend en eenvoudig te maken zodat je snel weer kunt genieten van je gasten.

dinerbox

Het voordeel van een compleet diner aan huis

Zoals jij je vast kunt indenken zijn de voordelen enorm. Je hoeft niet meer naar de supermarkt of online te zoeken naar recepten. Alles wordt gratis bij je thuisbezorgd. Uitpakken, klaarmaken en smullen maar. Gemiddeld ben je tussen de €15 en €20 per persoon kwijt (afhankelijk van aanbieder en aantal personen). Hoe groter de box, hoe goedkoper het naar verhouding wordt. Je kunt dus beter 8 vrienden vragen dan 2!

Geen enkele box is het hetzelfde. Er is veel variatie in de voorgerechten bijvoorbeeld. Zowel koud als warm. En voor hoofdgerechten is dat niet anders. Lekkere gerechten met vis of vlees maar ook verrassende vegetarische combinaties. Ook een amuse of dessert zal niet ontbreken. Je hoeft geen geschoolde kok te zijn om de maaltijden te koken. Alles wordt handig en simpel uitgelegd in de meegeleverde recepten. Hieronder kun je een aantal verschillende dinerboxen bekijken.

1. Albert Heijn

Een van de meest bekende aanbieder van dit type box is Albert Heijn. Ze waren met hun decemberbox er populair afgelopen jaar. Decemberboxen werden speciaal ontwikkeld voor de periode rond sinterklaas, kerst & oud en nieuw. Elke week wisselde het aanbod in de AH dinerbox. Ze waren beschikbaar voor 2 personen of 4 personen. Daarnaast ontwikkelden ze een speciale vegetarische box.

2. Marley Spoon

Marley spoon heeft diverse keren een dinerbox uitgebracht. Het ging daarbij om een 2 ganger diner voor 2 personen of 4 personen. Hij was wel prijzig in verhouding tot de decemberboxen van AH. De gerechten waren echter wel luxe. Het blijft echter wel spannend of ze deze box tijdens de kerst van 2024 ook zullen uitbrengen. Ze willen namelijk ook wel eens speciale kerstgerechten in hun normale maaltijdbox uitgeven. Je hebt dan alleen hoofdgerechten en moet dan zelf voor een voorafje en toetje zorgen.

3. HelloFresh

Een compleet diner bij HelloFresh kunt je rond de kerst ook altijd weer verwachten. Zo kwamen ze afgelopen jaar met een uniek kerstdiner en speciaal gourmetdiner. Vooral die laatste was erg populair. Je kon de diner-pakketten bestellen voor 2 tot wel 8 personen. Kreeg je meer gasten te eten? Dan bestel je er toch gewoon 2? De prijs was erg concurrerend met alternatieve partijen. Je ontving de bestelling een aantal dagen voor kerst thuisbezorgd.

4. Cook like a chef

Wil jij koken als een echte sterrenchef? Dan moet je kiezen voor de pakketten van cook like a chef. Een aantal sterrenrestaurants heeft namelijk een 3 gangen diner voor thuis ontwikkeld. Alles is al helemaal voorgekookt. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen en op te dienen. Je gasten zullen versteld staan van deze unieke (vegetarische) dinerboxen. De prijs is natuurlijk wel wat hoger dan gemiddeld. Ook kunnen er bijpassende wijnen worden bijbesteld.

5. Lebox

Als laatste zijn er nog de producten van lebox. Dit bedrijf ontwikkeld ook een 4 ganger thuisdiner, te bestellen voor eind december. De nadruk hier ligt vooral op bourgondisch eten met veel vlees. Een erg lekker diner voor mensen die van vlees, wild of gevogelte houden.

Alternatieven boxen voor een culinaire avond

Zoals je zult begrijpen zijn deze boxen voor veel gelegenheden geschikt. Wat te denken van kerst 2024 of pasen 2024. Het aanbod wisselt echter wel per jaar en per seizoen. Op de website van de desbetreffende aanbieders kun je meer informatie vinden (o.a. beschikbaarheid en besteltermijnen). Vaak geldt op=op, dus je moet er snel bij zijn.