Review De Krat

Twijfel je of De Krat iets voor jou is? Misschien kan onze review de laatste twijfel wegnemen. Op deze pagina vind je onze uitgebreide review van De Krat. We kijken onder andere naar het gemak van bestellen, de keuze in boxen, de kwaliteit van bezorging, de inhoud van de box en afsluitend naar de klantenservice. Op onze informatieve pagina over De Krat vind je alle overige praktische informatie over deze maaltijdbox. 

Inhoud van de review
1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Jouw (eerste) De Krat maaltijdbox bestel je eenvoudig via dekrat.nl. Je hebt hier de keuze uit een 3-tal boxen. Het weekendkrat Extra, het Gemakskrat en het Gemakskrat Vega. De boxen zijn geschikt voor 1 – 4 personen en kosten tussen de €36 en €59. Hieronder lichten we het bestelproces in het kort toe. Het hele bestelproces is vanzelfsprekend en kost je niet veel tijd. Alle benodigde informatie wordt prima weergegeven.

  1. Stap 1 is het kiezen van een van de boxen en het aantal personen waarvoor je de box wilt bestellen.
  2. Vervolgens geef je aan of je gebruik wil maken van het flexibele abonnement (je ontvangt dan 2x 10% korting), of dat je De Krat eenmalig wil uitproberen.
  3. Nu vul je jouw gegevens en bezorgadres in.
  4. Kies nu een bezorgfrequentie (mits je het abonnement gekozen hebt). Je hebt hier de keuze uit wekelijks en “om de week”. Ook kun je hier aangeven of je de box wil laten bezorgen of liever zelf afhaalt.
  5. Afsluitend kies je een bezorgmoment en kun je jouw box direct online betalen.

review de krat maaltijdbox

Keuze

Wanneer je De Krat vergelijkt met andere populaire maaltijdboxen zoals HelloFresh of Marley Spoon dan is de keuze wat beperkt. Je hebt in totaal de keuze uit 3 boxen: De Gemakskrat, de Gemakskrat Vega en het Weekendkrat Extra.

 • Het Gemakskrat is de meest gekozen box. Deze box bevat alle ingrediënten voor 3 verrassende maaltijden (2x vlees/vis en 1x vega)
 • Het Gemakskrat Vega is ook voor 3 maaltijden, maar is 100% vegetarisch. Hierin vind je veel variatie met peulvruchten, eieren, kaas, enz.
 • Het Weekendkrat Extra is meer een “inspiratiekrat”. De box zit bomvol luxe producten, en zit niet vast aan specifieke recepten. Bij deze Krat worden wel verschillende suggesties gegeven op het gebied van recepten, maar jij bepaalt het helemaal zelf. Daarnaast bevat deze box extra delicatessen voor bij het ontbijt of de lunch.

ervaringen de krat foodbox

Beperkte keuze, wel goed uitgewerkt
Hoewel de keuze dus iets beperkt is (recepten kiezen is niet mogelijk), zijn de beschikbare kratten wel goed uitgewerkt. De recepten zijn prima in balans, en bevatten wekelijks verrassende en inspirerende gerechten. De gerechten hebben een gemiddelde bereidingstijd van 30 – 40 minuten. Je kunt alle recepten van tevoren al online bekijken.

Bezorging

De Krat begon ooit heel kleinschalig in Amsterdam, maar is inmiddels uitgegroeid tot een professionele maaltijdbox met landelijke dekking. De maaltijdbox wordt inmiddels in heel Nederland bezorgd, behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen. Je kunt kiezen uit verschillende bezorgmomenten. Let op: het zijn vrij ruime bezorgtijden. Een dag voor de bezorging ontvang je nog wel een mail met daarin een meer specifiek tijdstip. Zo weet je wel ongeveer hoe laat je de box kunt verwachten.

Gemakskrat (Vega)

 • maandagavond (17:00 – 22:00)
 • donderdagavond (17:00 – 22:00)
 • vrijdagavond (17:00-22:00)
 • zaterdagochtend (09:00 – 13:00)

Weekendkrat Extra

 • donderdagavond (17:00 – 22:00)
 • vrijdagavond (17:00-22:00)
 • zaterdagochtend (09:00 – 13:00)

Afhalen
Inmiddels is het ook mogelijk om De Krat bij een aantal afhaalpunten in Amsterdam af te halen. Het voordeel is dat je niet hoeft te wachten op de bezorger. Daarnaast ontvang je een korting van €2 – €4 wanneer je jouw Krat zelf afhaalt. Meer info over de pick-up points vind je op de website.

beoordeling de krat maaltijdbox

Inhoud box

De missie van De Krat is het beschikbaar maken van mooie Nederlandse seizoensproducten voor een breed publiek. Het bedrijf werkt voor een groot deel rechtstreeks samen met (biologische) boeren en producenten. Verse producten rechtstreeks van de boer op jouw bord dus! Deze werkwijze zie goed terug wanneer je de eerste Krat ontvangt. In de Krat vind je ook een receptenboekje waar je uitgebreide informatie + instructies vindt. In het boekje vind je bijvoorbeeld ook meer informatie over de afkomst van de verschillende producten. Leuk en leerzaam!

Een authentieke kratje vol met verse producten.
Je ontvangt een authentiek houten kratje met daarin alle verse en eerlijke producten. Op de verpakkingen van veel producten kun je precies zien waar het vandaan komt. Zo kun je zien wie de mosterd gemaakt heeft, waar de lamskoteletten vandaan komen, en welke boer de prei geoogst heeft. Dit geeft een stukje extra beleving aan deze box die je niet vindt bij bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. Daarnaast merk je dat de producten van een hoge kwaliteit zijn.

Klantenservice

Heb je een vraag over de maaltijdbox? Of wil je een klacht kwijt? De klantenservice van De Krat is op verschillende manieren prima te bereiken. Op werkdagen en op zaterdagochtend kun je telefonisch contact opnemen via 020-6930110. Daarnaast kun je ook een mailtje sturen naar info@dekrat.nl. Nog sneller is om vragen te stellen via Facebook of Twitter. Via social media reageert het bedrijf doorgaans namelijk vrij snel.

Review De Krat
4.1 / 5 Testpanel
Pluspunten
- Verse en eerlijke producten van lokale boeren
- Verrassende en inspirerende gerechten
- De Krat is B-corp gecertificeerd
Minpunten
- De keuze qua recepten is nog wat beperkt
- De bereidingstijd van de recepten is relatief lang
- Buiten Randstad betaal je €2,95 bezorgkosten
Samenvatting Review
De Krat is een 100% authentieke en transparante maaltijdbox. Het doel van het bedrijf is duidelijk: mooie, lokale en duurzame producten die je in de supermarkt niet zo snel zult vinden beschikbaar maken voor een breed publiek. En dat is met hun maaltijdbox prima gelukt! De box bevat kwalitatief hoogstaande producten die afkomstig zijn van duurzamen en biologische leveranciers. Hierin is het bedrijf ook enorm transparant. Op de website en in het receptenboekje vind je interessante informatie over de verschillende boeren en producenten.

Zoek je een box die volledig gericht is op gemak, keuze en snel een maaltijd op tafel zetten? Dan is De Krat wellicht niet de box die bij jou past. Er is geen gelikte App waarmee je jouw boxen kunt inplannen, de keuze qua recepten is beperkt, en de bereidingstijd ligt doorgaans een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld HelloFresh of de Allerhande Box. De Krat kies je omdat je een passie hebt voor goede, kwalitatieve producten en omdat je een steentje wil bijdragen aan een betere wereld.
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice