Review HelloFresh

Ben je geïnteresseerd in de maaltijdbox van HelloFresh? Maar heb je eerst behoefte aan een uitgebreide review? Wij hebben deze foodbox uitgebreid voor je getest. Onze volledige review van HelloFresh kun je hieronder rustig lezen. We staan onder andere stil bij het bestelproces, de keuze, de kwaliteit van de bezorging, de inhoud van de box en afsluitend de klantenservice. Op die manier krijg jij een zo volledig mogelijk beeld van deze maaltijdbox. Er zijn namelijk nog best wat vooroordelen over deze box. Wij hopen dat jij na het lezen van onze HelloFresh Review een zo goed mogelijk beeld hebt. Wil je zelf een review achterlaten? Dat kan op de algemene HelloFresh pagina.

Inhoud van de review

1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Allereerst kijken we naar het bestelproces van HelloFresh. Hoe werkt het bestellen van een maaltijdbox precies? Is de website gebruiksvriendelijk? En is er ook een App waarmee ik mijn boxen kan inplannen en beheren? Het bestellen van een box gaat erg eenvoudig via de website HelloFresh.nl of via de App (Android en iOS).

De eerste keer bestellen
Bestel je voor het eerst bij HelloFresh? Dan heb je de keuze uit 4 verschillende boxen (Veggiebox, Originalbox, Quick & Easy Box, Familybox). Eerst kies je een box, het aantal personen en het aantal maaltijden. Zodra de betaling gelukt is kun je recepten kiezen. Eigenlijk maakt het niet veel uit welke van de 4 boxen je kiest: uiteindelijk heb je de keuze uit dezelfde recepten. Wat is dan het voordeel van deze boxen? Ze helpen je kiezen bij het selecteren van de juiste recepten. Kies je de Veggiebox? Dan zitten er standaard alleen vegetarische recepten in je box. Hetzelfde geldt voor de andere boxen.

Het HelloFresh abonnement
Bestel je een HelloFresh maaltijdbox? Dan ga je standaard een flexibel abonnement aan. Dit betekent dat je – wanneer je niets aanpast – elke week een box ontvangt. Gelukkig kun je in je account eenvoudig boxen inplannen. Een week geen trek in een box? Dan pauzeer je ‘m gewoon een week. Wil je helemaal stoppen? Dan kun je eenvoudig jouw abonnement stopzetten. Dit geldt ook voor add-ons als de fruit- en ontbijtbox.

Keuze

Wanneer je jouw maaltijdbox bij HelloFresh bestelt zul je al snel merken dat er voldoende keuze is. Allereerst heb je de keuze uit 4 verschillende boxen. En als je eenmaal een bestelling geplaatst hebt kun je wekelijks kiezen uit 12 (soms 13) recepten. Daarbij heb je ook de keuze uit verschillende desserts. En elke week kun je kiezen voor handige extra’s zoals een ontbijt-, wijn-, of fruitbox. Aan keuze dus geen gebrek!

ervaringen hellofresh - voldoende keuze
Elke week heb je keuze uit afwisselende gerechten. Een prima balans tussen vega, vis, vlees, aardappelen, rijst enzovoort.

Voldoende variatie in de gerechten
Wekelijks kun je dus kiezen uit 12 verschillende recepten. Er zit lekker veel variëteit in de gerechten. Van stamppot tot visgerechten, en van een broodje hamburger tot een luxe ovenschotel: Er zit voor iedereen wel wat lekkers tussen. Wekelijks kun je kiezen uit minimaal 5 vega-recepten, vaak 2 of 3 visrecepten, 3 “quick & easy” gerechten en 3 “family” gerechten. Daarnaast heb je ook elke week de keuze uit voldoende glutenvrije of koolhydraatarme gerechten. Je zit nooit vast aan een gekozen box. Elke week heb je weer keuze uit 12 nieuwe recepten. Wel zo flexibel!

Bezorging

Een ander belangrijk aspect van de maaltijdbox is de bezorging: zijn er voldoende bezorgmomenten? Wordt de box koel en vers bezorgd? En hoe nauwkeurig is de bezorging eigenlijk? Wij hebben de maaltijdbox van HelloFresh voor een langere periode uitgeprobeerd. Wat betreft bezorging zijn we dan ook uiterst positief.

  • HelloFresh bezorgt op zaterdag, zondag, dinsdag en woensdag
  • Je kunt kiezen uit verschillende tijdslots (van 2,5 uur)
  • Een dag voor de bezorging ontvang je een SMS met een concreet tijdstip (die kan een half uur afwijken)
  • Een uur voor bezorging ontvang je weer een SMS met een link waarmee je de bezorger kunt volgen. Je weet dan vrij nauwkeurig hoe laat hij of zij bij jou is.

Gekoelde + nauwkeurige bezorging
De box van HelloFresh wordt vrijwel altijd op het juiste tijdstip afgeleverd. De box wordt gekoeld bezorgd, alle producten komen dus 100% vers bij je aan. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat de groente net niet helemaal vers is. Maar over het algemeen zijn wij bijzonder tevreden over de gekoelde bezorging door HelloFresh. Wij hebben inmiddels tientallen boxen ontvangen, en eigenlijk is er nog nooit iets mis gegaan. De box is altijd op tijd, de producten zijn altijd vers en de box is altijd compleet. Qua bezorging dus niets dan lof voor HelloFresh!

Inhoud box

Goed, over het bestellen, de keuze en de bezorging zijn we zeer tevreden. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de maaltijdbox zelf: daarom staan we in deze HelloFresh review ook stil bij de daadwerkelijke inhoud van de maaltijdbox. De box wordt – met de eigen HelloFresh bezorgservice – gekoeld bij je thuisbezorgd. Daardoor is de inhoud altijd 100% vers (hoewel er natuurlijk altijd kans op een uitzondering is). In de box zitten alle benodigdheden voor het bereiden van 3 of meer maaltijden. Daarbij gaat HelloFresh er wel van uit dat je standaard producten als zout, peper, olijfolie, boter, bloem, sambal, mosterd, melk, bouillon enz. in huis hebt. Online kun je per recept al precies zien wat je zelf in huis moet hebben.

Alle ingrediënten bij elkaar
De ingrediënten per recept zitten handig bij elkaar verpakt. Op die manier kun je de maaltijdbox in een keer in de koelkast zetten. Je hoeft niets te sorteren. Ga je met een bepaald recept aan de slag? Dan kun je in een keer alle benodigde ingrediënten erbij pakken en aan de slag gaan. Dit maakt het koken met HelloFresh bijzonder prettig.

Een handige receptenkaart
In de box zitten niet alleen alle verse ingrediënten, maar ook een handige receptenkaart. Elk recept wordt op een apart A4-tje afgedrukt. Op dit A-4tje zie je precies welke ingrediënten je nodig hebt, en welke stappen je moet volgen. De meeste recepten worden in 6 concrete stappen uitgelegd. Bij de Quick & Easy recepten gaat dat zelfs in 4 stappen. Elke stap wordt toegelicht met een afbeelding. Je hoeft absoluut geen ervaren kok te zijn om de recepten te bereiden. Alles spreekt eigenlijk voor zich.

Klantenservice

HelloFresh heeft een attente en snelle klantenservice. Op de website vind je een uitgebreide kennisbank waar je antwoorden kunt vinden op veelgestelde vragen. Alles over je lidmaatschap, bezorgingen, betalingen en recepten kun je hier eigenlijk wel terugvinden. Heb je een andere vraag? Dan kun je op een aantal verschillende manieren contact opnemen met HelloFresh:

  • Je kunt jouw vraag mailen
  • Je kunt bellen (020 760 2014)
  • Je kunt gebruik maken van de chatfunctie op HelloFresh.nl
  • Je kunt een vraag stellen via Facebook of Twitter
review hellofresh klantenservice - helpcenter
Via het HelloFresh Helpcenter vind je antwoorden op al je vragen. Je kunt ook contact opnemen via de mail, telefoon, chat, Facebook of Twitter.

WhatsApp Kookhulp
Ben je lekker aan het koken, maar kom je er niet uit? Dan kun je ook gebruik maken van de HelloFresh WhatsApp kookhulp. Voeg het nummer 06-27273232 toe aan je contacten, en je kunt tussen 16:00 en 21:00 al je vragen via WhatsApp afvuren. Een handig en snel kanaal, dat met name handig is tijdens het koken. Al met al kunnen we dus gerust stellen dat de klantenservice van HelloFresh op verschillende manieren bijzonder goed te bereiken is.

HelloFresh review
4.4 / 5 Testpanel
Pluspunten
- Wekelijks kiezen uit 12 recepten
- Ruime keuze uit bezorgdagen en tijdstippen
- Een prettige App en website om je abonnement te beheren
Minpunten
- HelloFresh is niet biologisch
- Er wordt in beperkte mate rekening gehouden met allergieën
- Je wordt nog veel benaderd nadat je het abonnement hebt opgezegd
Samenvatting Review
Koken met HelloFresh is op meerdere vlakken een genot! Wij hebben de maaltijdbox van HelloFresh meerdere weken geprobeerd en zijn bijzonder positief. Het bestellen gaat ontzettend makkelijk. Online kun je eenvoudig je boxen beheren. Recepten kiezen, boxen overslaan of je abonnement stopzetten: het spreekt allemaal voor zich. De keuze is enorm. Maar door aan de voorkant een box te kiezen die bij jou past heb je altijd de recepten die het beste bij jou passen.

Ook over de bezorging zijn we uitermate tevreden. Er zijn voldoende bezorgmomenten om uit te kiezen, en de bezorging is accuraat. Dankzij de SMS-service weet je precies hoe laat je de bezorger mag verwachten. Tenslotte is de inhoud van de box ruim voldoende. De producten zijn vers, kwalitatief en de box is altijd compleet. Tenslotte zijn we ook te spreken over de klantenservice. Deze is de hele dag door goed bereikbaar. Een leuk extraatje is de WhatsApp kookhulp waarmee je ook tijdens het koken om advies kunt vragen.

Wat kan er nog beter?
We hopen dat HelloFresh is de toekomst meer gebruik gaat maken van biologische producten. Daarnaast zou het prettig zijn als er nog meer rekening wordt gehouden met individuele allergieën.
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice