Review Beebox

Op onze informatieve pagina over Beebox kun je al een hoop informatie vinden over deze biologische maaltijdbox. In deze review gaan we nog een stukje verder. Op deze pagina vind je namelijk uitgebreid onze ervaringen met Beebox. We kijken kritisch naar het gemak van bestellen, de keuze in boxen en recepten, de bezorging, de inhoud van de box en de klantenservice. Uiteindelijk vind je onderaan deze pagina een samenvatting van onze review van Beebox, inclusief een eindcijfer. Wil je jouw eigen ervaringen delen met deze foodbox? Dan verwijzen we je naar de overkoepelende pagina over Beebox. Hier kun je jouw eigen review inzenden, of ervaringen van andere gebruikers lezen.

Inhoud van de review
1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Wil je jouw (eerste) Beebox bestellen? Dit kan eenvoudig via Willemendrees.nl. Willem & Drees en Beebox zijn namelijk onlangs samengegaan, en vanaf nu dien je jouw Beebox via deze website te bestellen. Je kunt hier naast jouw maaltijdbox ook andere biologische boodschappen meebestellen. In de webshop vind je verschillende zuilvelproducten, brood, sappen, vleeswaren en andere lekkernijen.

Hoe bestel ik mijn Beebox?

 1. Klik op “Beeboxen” en kies de box die bij jou past
 2. Zodra je op “bestellen” klikt verschijnt er een scherm. Hier vul je jouw postcode, het aantal personen, een standaard bezorgdag en de datum van eerste bezorging in. Let op: er geldt altijd een minimale afname van 2 boxen
 3. In dit scherm heb je ook de optie om extra boodschappen bij te bestellen. Je wordt dan doorverwezen naar de Willem & Drees winkel waar je allerlei biologische producten vindt. Denk aan melk, kaas, eieren, brood, yoghurt enz.
 4. Alles in je winkelmand gelegd? Dan vul je jouw gegevens + bezorgadres in.
 5. In de laatste stap kun je jouw box + eventuele boodschappen afrekenen met iDeal. Je dient Willem & Drees hier te machtigen voor automatische incasso.
review beebox
Bij je Beebox kun je ook lekkere biologische boodschappen meebestellen

Keuze

Op het gebied van keuze scoort Beebox erg goed. Op moment van schrijven heb je de keuze uit liefst 8 verschillende Beeboxen. En daarbij komt nog het voordeel dat je ook je overige biologische boodschappen uit de winkel van Willem & Drees kunt meebestellen. Welke boxen kun je zoal bestellen? Een kort overzicht:

 • Extra Beebox: meest verkocht box. Alles voor 3 gezonde maaltijden, met extra’s zoals brood, sap, eieren en fruit
 • Maaltijd Beebox: de standaard box, met alle ingrediënten voor 3 gevarieerde maaltijden
 • Gezins Beebox: box, speciaal voor gezinnen. Met kindvriendelijke recepten. Kinderen kunnen zelfs meehelpen bij het koken
 • Eenpersoons Beebox: een box voor kleine huishoudens. Alles voor drie 1-persoons maaltijden + extra’s als klaas, brood, sap, enz.
 • Vegetarische Beebox: de naam zegt het al, een box vol ingrediënten voor 3 vega-maaltijden. Met extra veel plantaardige vleesvervangers en zuivel
 • Koolhydtaatarme Beebox: een box met verantwoorde recepten geschikt voor mensen die willen afvallen of op gewicht willen blijven
 • Basis Vers Beebox: eigenlijk geen maaltijdbox, maar een box met een lekkere basis met gezonde producten als groenten, fruit, brood, sap en eieren
 • Groente & Fruit Beebox: Ook deze box is niet gebonden aan recepten. De box bevat verse groenten en fruit voor 3 dagen
ervaringen met biologische beebox
Een greep uit het ruimte assortiment van Beebox

Bezorging

Op het gebied van bezorging scoort Beebox bovengemiddeld. Beebox wordt namelijk gerund door verschillende “Beeboxers” (ondernemers), elk verantwoordelijk voor zijn/haar regio. Wanneer jij een box bestelt heb je dus direct één aanspreekpunt. Deze ondernemer zorgt er zelf voor dat de box op tijd bij jou wordt afgeleverd. Maar je kunt ook bij hem/haar terecht voor andere vragen of opmerkingen. Er is geen enkele andere maaltijdbox met zo’n hoge mate van persoonlijke service.

Op welke dagen kan ik mijn box laten bezorgen?
De bezorgdagen verschillen per regio, maar doorgaans wordt er bezorgd op maandag en donderdag tussen 17:00 en 22:00. Een meer precies tijdstip kiezen is niet mogelijk. Het is onduidelijk of je van tevoren wel een SMS of mail krijgt met een meer precies tijdstip. Afhankelijk van de flexibiliteit van de Beeboxer in jouw regio kun je hier natuurlijk wel afspraken over maken. Ben je benieuwd welke ondernemer actief is in jouw regio? Vul dan jouw postcode in op de website, en je ziet direct wie jouw contactpersoon is.

Inhoud box

De Beebox is geen kartonnen maaltijdbox zoals vele anderen. De ingrediënten worden bezorgd in een opvallend en handig oranje krat. Een duurzame oplossing, het krat kan namelijk steeds weer opnieuw gebruikt worden. Dat scheelt een hoop afval. De inhoud van deze foodbox is 100% biologisch. De producten zijn verrukkelijk vers van eigen Hollandse boeren. De box bevat veel verse producten die niet apart verpakt zijn. Verse groenten als pastinaak, knolselderij of wortelen belanden rechtstreeks van het land in de box. Op de producten die wel verpakt zijn zie je meestal precies waar het vandaan komt. Wij houden heel erg van deze transparante en authentieke werkwijze. Je hebt echt een idee waar het eten op je bord vandaan komt. In een aantal Beeboxen zitten – naast de ingrediënten voor 3 volledige maaltijden – extra’s zoals Hollands brood, sap, eieren en fruit. 

Geen fysieke receptenkaarten
Met het oog op het milieu worden er geen fysieke receptenkaarten meegeleverd. In het begin is dat wel even wennen. Bij vrijwel alle boxen zijn we namelijk gewend dat we een boekje ontvangen met daarin een overzicht van de recepten, de inhoud van de box en de instructies voor het bereiden van de maaltijden. Bij Beebox is dit dus niet het geval. Je dient de recepten zelf even op de website op te zoeken. Op zich is het een mooi streven om de recepten niet uit te printen, maar in de praktijk is het best onhandig. Koken met het recept op je telefoon is niet erg handig, waardoor je de recepten vaak alsnog zelf uitprint.

Klantenservice

Op het gebied van klantenservice en persoonlijke aandacht scoort Beebox ontzettend goed. En dat heeft alles te maken met de persoonlijke “Beeboxers” die iedereen toegekend krijgt. Zoals we eerder uitlegden: elke regio heeft een eigen ondernemer die verantwoordelijk is voor de klanten in zijn of haar regio. Hij/zij helpt bij het inpakken van de boxen en zorgt dat de boxen op tijd worden bezorgd. Als klant kun je eenvoudig per mail of telefonisch contact zoeken met jouw contactpersoon. Je kunt hier terecht voor vragen, klachten en opmerkingen. Ook kun je makkelijk een bezorgmoment afstemmen met jouw contactpersoon. Beebox is hiermee de enige maaltijdbox waar persoonlijk contact zo hoog in het vaandel staat.

pluspunt persoonlijke beeboxer
Bij Beebox staat persoonlijk contact hoog in het vaandel. Elke regio wordt gerund door een eigen “Beeboxer”
Review Beebox
4.4 / 5 Testpanel
Pluspunten
- 100% biologische box met producten van Hollandse boeren
- Veel verschillende boxen
- Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel
Minpunten
- Geen fysieke recepten
- Recepten hebben een relatief lange bereidingstijd
- Weinig keuze uit bezorgmomenten
Samenvatting Review
Beebox is dé maaltijdbox voor de bewuste consument die het belangrijk vindt dat het eten op zijn of haar bord op een duurzame manier tot stand komt. Deze maaltijdbox is namelijk 100% biologisch, en zit vol met verse producten die rechtstreeks afkomstig zijn van Nederlandse boeren. De verschillende ingrediënten zijn van hoogstaande kwaliteit. Een ander belangrijk pluspunt zijn de persoonlijke "Beeboxers". Als klant heb je constant een persoonlijk contactpersoon wat erg prettig is.

Zoek je echter een maaltijdbox voor het gemak en de tijdbesparing? Dan is Beebox misschien wat minder geschikt. Het is namelijk niet zo gebruiksvriendelijk als bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. De bereidingstijd is vaak net wat langer en de recepten worden niet fysiek meegeleverd.
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice