Anti-griep recepten bij Marley Spoon in November

In Nederland kennen we doorgaans 2 griepgolven: één in november en één in februari. Aan een griepje kan je natuurlijk niet heel veel doen. Wat je wél kunt doen is gezond eten voor een goede weerstand. Daarom biedt Marley Spoon  in de maand november elke week minimaal twee anti-griep recepten op het menu. Dit zijn recepten met ingrediënten die je immuunsysteem een boost geven. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld gember, knoflook, quinoa. Maar ook aan specifieke griep-bestrijders als chili, kurkuma, koriander of limoen. Maar ook gezonde groenten, uit, munt, basilicum, rozemarijn, peterselie, tijm, mosterd, verschillende peulvruchten, noten, zaden en zoete aardappel dragen bij aan jouw immuunsysteem.

Wat zijn de anti-griep gerechten van november?

Voor deze maand staan er dus wekelijks 2 anti-griep recepten op het menu. De komende weken kan je nog kiezen voor onder andere:

  • Gevulde linzen-pompoensoep met kurkuma, limoenolie en naan
  • Licht gekarameliseerde kip met gestoofde paksoi en sushirijst
  • Vlotte linzen-venkelsalade met bloedsinaasappel & kruidenricotta
  • Malse curry kippendijtjes met bloemkool en gember-tahinsaus
  • Zoete aardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten
  • Quinoa-salade met ovengroenten en rozemarijn-kip met honingdressing

Hoe gezond eten jou de winter door kan helpen

De maanden november, december, januari en februari zijn bij uitstek de maanden dat je een griepje kan oplopen. Veel mensen onderschatten de mate waarin voeding kan bijdragen aan jouw gezondheid en weerbaarheid. Voedingsdeskundige Mirte van Marley Spoon zegt er het volgende over:

“Voeding draagt enorm bij aan hoe je je voelt. Als je gezond eet, ben je sterker en voel je jezelf beter. Voeding kan daardoor ook helpen bij het verhogen van je weerstand. De anti-griep gerechten van Marley Spoon bevatten ingrediënten die allemaal hun eigen kracht hebben, zoals gember. Gember zit vol antioxidanten, heeft een ontstekingsremmend effect en is al eeuwen werelds meest gebruikte natuurlijke medicijn. Ook werkt het goed bij maag-en darmklachten zoals misselijkheid, maagpijn en krampen. Een ander weerstand verhogend ingrediënt dat ik graag gebruik is tijm. Tijm is een antiseptisch middel, wat betekent dat het bacteriën dood. Het kan daardoor goed helpen bij keelpijn, long- en amandelontsteking.”

Op de blog van Marley Spoon vindt je nu wekelijks meer informatie over een bepaald recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *