Let op: Vanaf 20 februari 2020 gaat Willem&Drees verder als Ekomenu. Dit betekent dat de bestaande boxen verdwijnen. Het complete assortiment vind je nu terug bij Ekomenu. Keuze uit 13 leefstijlen, wekelijks ruim 20 gerechten en alles 100% biologisch. Bekijk nu het vernieuwde aanbod van Ekomenu.

Review Willem en Drees

Misschien ben jij al wel bekend met maaltijdbox van Willem en Drees. Het zijn er een hele boel! Deze zogenaamde Beeboxen zijn voedzame foodboxen die jou veel tijd gaan besparen. Meer informatie over Willem en Drees kun je bij ons vinden. In deze review gaan we echter dieper in op alle aspecten die komen kijken bij deze maaltijdbox. Van het bestellen van de box tot het bekijken van de gerechten, het bereiden van de maaltijden en de klantenservice. Deze 100% biologische aanbieder positioneert zichzelf als een duurzame box en dat proef je. Het biologische karakter komt niet alleen in de gerechten / ingrediënten terug, maar bijvoorbeeld ook in de bezorging en verpakkingen. Onderaan deze pagina lees je onze Willem en Drees beoordeling.

Inhoud van de review
1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Misschien ben je al wel bekend met de boxen van Willem en Drees. Deze aanbieder focust op persoonlijk contact, dat merk je in alles. Deze leverancier van biologische maaltijdboxen is in staat om ingredienten rechtstreeks van de boer in jouw maaltijdbox te krijgen. Maximale versheid dus. Er zijn heel veer schillende beebox die gemakkelijk via willemendrees.nl te bestellen zijn. Hieronder vind je een beschrijving om stap voor stap zo’n foodbox te bestellen.

 1. Bezoek willemendrees.nl en klik in het menu op beeboxen.
 2. Selecteer de kookbox van jouw keuze.
 3. Klik op bestellen en kies voor hoeveel personen je wilt kopen (2-4 personen, *ook 1 persoons).
 4. Vul je postcode en email adres in + kies een geschikt bezorgmoment.
 5. Kies betaaloptie (iDeal met automatische incasso voor volgende bestellingen).
 6. Je kunt nu in je eigen W&D account. Eventueel kun je nog andere boodschappen bijbestellen.

Abonnement?

Iedereen vraagt zich bij maaltijdboxen vaak af; zit ik vast aan een abonnement? Nee, bij willem en drees kun je na elke box weer opzeggen of pauzeren. Komt het een keertje niet uit, dan sla je een week over. In je account kun je dit handig zelf regelen. Bij vragen kun je eventueel ook contact opnemen met jouw persoonlijke regionale beebox ondernemer. Hij / zijn bezorgt niet alleen de boxen bij je thuis maar kan je ook ondersteunen bij vragen tijdens het bestelproces of over de recepten.

review-willem en drees-maaltijdbox

Keuze

Er is veel te kiezen bij Willem en Drees; heel veel zelfs. Om een opsomming te geven van alle boxen zouden we wel een hele lange review krijgen. Over het algemeen kunnen we de volgende boxen onderscheiden:

 • Extra Beebox (vanaf €45)
 • Maaltijd Beebox (vanaf €39)
 • Gezinsbox (vanaf €39)
 • Eenpersoonsbox (vanaf €39)
 • Vegetarische box (vanaf €39)
 • Koolhydraatarme box (vanaf €41)
 • Basis Vers Beebox (vanaf €39)
 • Groente & Fruit box (vanaf €25)

Veel van deze boxen zijn beschikbaar voor 2, 3 of 4 personen. Er zitten doorgaan 3 maaltijden in het pakket. Elke box heeft unieke recepten die elke week natuurlijk weer worden gewisseld. Je kunt niet zelf je recepten kiezen. Wel kun je eventueel wekelijks overstappen op een andere box. Vooraf kun je namelijk bekijken welke maaltijden er die week in een bepaalde box zitten.

Deze aanbieder onderscheidt zich echter op het gebied van aanbod. De 100% vegetarische optie is erg kwalitatief. Ook de mogelijkheid om een box voor 1 persoon te bestellen is best uniek. Mensen die op de koolhydraten letten kunnen ook voor een speciaal menu terecht bij Willem en Drees. De extra, maaltijd en gezins boxen zijn geschikt voor de doorsnee gezinnen met standaard wensen.

beoordeling willem en drees box

Bezorging

De bezorging is bij Willem en Drees een beetje anders geregeld dan bij de rest van de maaltijdbox. Daar waar diverse boxen bezorgen met PostNL, DHL of leen menken (en soms een eigen distributienetwerk), worden de beeboxen bezorgt door je eigen regionale beebox-ondernemer. Deze mensen hebben elk een eigen stukje Nederland waarvoor ze de bezorging doen. Je krijgt dus ook vaak dezelfde bezorgen aan de deur. Per gebied kunnen de bezorgtijden wisselen. Vaak kun je wel kiezen uit twee verschillende dagen zodat je een moment kunt kiezen dat jouw uitkomt.

Willem en Drees ondernemer
Als de bezorger bij je thuis komt brengt hij geen kartonnen box maar een oranje krat. Dit krat wordt omgeruild met die van je vorige bestelling. Zo heb jij dus geen afval en werk je aan een beter milieu. Deze duurzame manier van bezorgen / verpakking past helemaal binnen de visie van Willem en Drees. Ook over de productverpakkingen is namelijk goed nagedacht. Weinig plastic en kartonnen afval en natuurlijk, door de goed afgewogen porties, weinig eten dat je hoeft weg te gooien.

Inhoud box

Als je kijkt naar de inhoud van Willem en Drees vallen er een aantal dingen te onderscheiden. Zo vind je in het krat, afhankelijk van het type box dat je hebt gekozen, onder andere: groenten, fruit, vlees, vis, aardappelen, rijst, pasta enzovoort. De recepten moet je zelf printen of op je telefoon bekijken (duurzaam +1). De verhouding groente ten opzichte van andere ingredienten is 75%-25%, en altijd 100% biologisch! In de niet vegetarische boxen eet je ook altijd minimaal 1 keer vegetarisch. Concreet kunnen we een aantal dingen opsommen:

 • Minder vlees en vis consumptie. Bewuster consumeren.
 • Eerlijke prijs voor de boer en klant.
 • Veel variatie door wekelijks nieuwe recepten.
 • 100% biologisch met diverse keurmerken.
 • Vooral Hollandse groenten & producten.

ervaringen met willem en drees

Klantenservice

Zoals we hierboven al hebben aangegeven kun je bij vragen altijd terecht bij de lokale ondernemer die verantwoordelijk is voor jouw bezorgadres. Via de pagina beebox.nl/accounts/beeboxers/ kun je je postcode invoeren. Je komt dan op de pagina van de desbetreffende medewerker. In de regio Zwolle is dit bijvoorbeeld Pim Lankhorst (pim.lankhorst@willemendrees.nl, 0617970107). Verder kun je ook via Facebook contact met ze opnemen. Daarnaast kun je in je Willem en Drees account ook een hoop zaken zelf regelen (bestellingen, opzeggen, pauzeren, gegevens wijzigen etc.)

Beoordeling Willem en Drees
4.1 / 5 Testpanel
Pluspunten
- 100% biologische ingrediënten & duurzame focus
- 8 verschillende boxen om uit te kiezen
- Persoonlijke locale beebox-ondernemer
Minpunten
- Geen mogelijkheid om zelf recepten te kiezen
- Recepten soms wat onduidelijk & ingewikkeld
- Minimaal 2 boxen afnemen (geen proefboxen)
Samenvatting Review
Willem en Drees is een maaltijdbox voor het hele gezin. Het persoonlijke karakter maakt deze box echt anders als de anderen. Ook al zien de recepten er niet zo mooi uit als die van HelloFresh of Marley Spoon, toch kun je niks zeggen over de smaak ervan. De producten komen rechtstreeks van de boer, en dat proef je. De gerechten zijn soms wat ingewikkeld en de bereidingstijd is vaak langer dan 25 minuten. De box is wel erg geschikt voor kinderen. De bezorging is een echt pluspunt van deze boxen. De prijzen liggen op het gemiddelde van de markt. Zeker een box om eens te proberen!
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice