Review Ekomenu

Alles weten over de gezonde maaltijdbox van Ekomenu? Op onze Ekomenu pagina vind je alle praktische informatie over deze box. In deze uitgebreide review van Ekomenu zoomen we nog iets meer in op deze box. We kijken kritisch naar het bestelproces, de keuze in boxen en recepten, de bezorging, de inhoud van deze box en naar de klantenservice. Uiteindelijk vind je onderaan de pagina onze uiteindelijke review. Wil je jouw eigen ervaringen met deze box met ons delen? Dan verwijzen we je naar onze algemene pagina over Ekomenu. Hier kun je zelf een beoordeling achterlaten.

Inhoud van de review
1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Het bestellen van jouw eerste Ekomenu-maaltijdbox gaat eenvoudig via de website Ekomenu.nl. Je vindt op de website direct de beschikbare menu’s inclusief de recepten van die week. Zo krijg je meteen een goed beeld van het aanbod. Er zijn liefst 14 verschillende menu’s. Van koolhydraatbewust tot vegan en van glutenvrij tot een variatie menu.Het voordeel hier van is dat er voor vrijwel iedereen een geschikte box is. Het nadeel is dat je enigszins wordt overvallen door de keuze en niet weet wat je moet kiezen.

Flexibel abonnement
De menu’s kun je bestellen voor 1, 2, 3 of 4 personen. Doorgaans kun je kiezen uit 3 of 4 maaltijden. Standaard kies je voor het flexibele abonnement van Ekomenu. Je ontvangt dan wekelijks het gekozen menu. Gelukkig kun je via “Mijn Ekomenu” eenvoudig boxen pauzeren of je abonnement stopzetten. Je zit overigens niet vast aan het gekozen menu. Je kunt in jouw account ook eenvoudig recepten kiezen die past bij een ander menu. Wil je dus een weekje wel vlees of vis? Dan selecteer je deze recepten gewoon!

 

review ekomenu maaltijdbox
Een greep uit het uitgebreide assortiment van Ekomenu

Keuze

Je zou kunnen zeggen dat er geen enkele andere maaltijdbox is waar je zoveel te kiezen hebt. Bij Ekomenu heb je de keuze uit liefst 14 leefstijlen / menu’s. Elke week zijn er in totaal ongeveer 25 recepten om uit te kiezen. Geen specifieke wensen? Dan is het “variatie menu” of “lekker snel menu” een goede keuze. Heb je specifieke eetwensen? Dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld vegan, eiwitrijk of het afslank menu. Alle menu’s zijn geschikt voor 2, 3 of 4 personen en bevatten 3 of 4 maaltijden per week. Je kunt eventueel ook extra recepten kiezen tegen meerprijs.

Menu’s combineren is mogelijk
Het is inmiddels ook mogelijk om recepten van verschillende boxen met elkaar te combineren. Dus je kunt bijvoorbeeld 2 recepten kiezen uit het variatie menu, maar ook nog een aantal gerechten die keto zijn of die extra eiwitten bevatten. Je kunt jouw menu dus helemaal zelf samenstellen. Heb je weinig tijd om recepten uit te zoeken? Dan laat je gewoon de standaard selectie staan. Vind je het juist leuk om bijvoorbeeld in het weekend jouw menu voor de komende week te bepalen? Dan is het erg leuk om de 25 verschillende recepten te bekijken en jouw selectie te maken. Met de allergenenwijzer wordt het kiezen van geschikte recepten nog makkelijker.

ervaringen-ekomenu
Eenvoudig recepten kiezen in Mijn Ekomenu

Bezorging

Qua bezorging heeft Ekomenu het goed geregeld. Je kunt kiezen uit verschillende bezorgmomenten en tijdstippen (soms afhankelijk van je locatie). Een specifiek tijdstip kiezen is niet mogelijk, wel een tijdslot (bijvoorbeeld in de middag of avond). Op de dag van bezorging ontvang je een bericht met het verwachte bezorgmoment. Op die manier weet je dus wel ongeveer hoe laat je jouw box kunt ontvangen. In plaats van bezorging kun je ook kiezen voor afhalen bij een winkel in de buurt. De bezorging van de box gaat met Reviva. Op de ochtend van bezorgen krijg je een SMS met de verwachte bezorgtijd.

Mileubewuste verpakking
De bezorging gebeurt via Reviva. Reviva is een betrouwbare bezorgdienst voor verse producten. Jouw Ekomenu wordt dan ook netjes en koel in een koelbox geleverd. In tegenstelling tot andere maaltijdboxen wordt Ekomenu niet in een kartonnen doos bezorgd. De maaltijdzakken + receptenkaarten worden los afgeleverd, zonder doos. Het bedrijf wil namelijk zo min mogelijk verpakkingsmaterialen gebruiken. De papieren zakken kun je gewoon bij het oud papier doen. Wel zo goed voor het milieu! De zakken met de ingrediënten kan je direct in de koelkast zetten.

Inhoud box

Zoals gezegd: Ekomenu is eigenlijk geen klassieke maaltijdbox. De ingrediënten zitten namelijk niet verpakt in een kartonnen doos. Ekomenu ontvang je als 3 losse zakken met daarbij de receptenkaarten. Het voordeel hiervan is dat je minder afval hebt wat weer beter is voor het milieu. Een nadeel kan zijn dat het ontvangen iets onhandiger is. Het is bijvoorbeeld niet handig om de zakken achter je huis te zetten of bij de buren af te leveren als je niet thuis bent. Dit gaat met een doos gemakkelijker. Uit marktonderzoek blijkt trouwens dat de losse zakken door veel klanten wel als een voordeel gezien wordt. Probeer het zelf eens uit en oordeel zelf!

Op de receptenkaarten vind je precies welke ingrediënten er in de box zitten, en welke je zelf moet toevoegen (denk aan olijfolie,, zout, peper, mosterd enz.) Daarnaast vind je op deze receptenkaarten duidelijke instructies. De meeste recepten zijn binnen 30 minuten klaar. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de recepten uitsluitend digitaal te ontvangen.

Een gezonde inhoud, 100% biologisch
Een van de belangrijkste pluspunten van de maaltijdbox van Ekomenu is dat het 100% gezond en biologisch is. De chefs volgend de laatste voedingsrichtlijnen. En dat betekent met name extra veel groenten, peulvruchten en noten. Daarnaast is de inhoud 100% biologisch, en bevat het 0% kunstmatige toevoegingen, E-nummers of andere bestrijdingsmiddelen. De meeste producten zijn afkomstig van eigen biologische boeren en andere biologische producenten. Het vlees in de menu’s heeft bijvoorbeeld altijd het 3-sterren keurmerk.

Ontdek jouw foodprint
Elke week zie je in jouw Ekomenu Account een aantal scores staan. Zo zie je precies hoeveel groente je hebt gegeten, hoeveel Co-2 je hebt bespaart en hoeveel water je hebt bezuinigd. Ook krijg je op basis van jouw keuzes een aantal vitaliteitspunten. Hoe meer punten, hoe gezonder je bezig bent. Deze digitale kassabon maakt het nog leuker om bezig te zijn met gezondheid en duurzaamheid.

ekomenu review biologisch en gezond

Klantenservice

Heb je vragen of opmerkingen over de maaltijdbox van Ekomenu? Dan kun je op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice. Via de website kun je een contactformulier invullen. Je kunt ook bellen met 020 235 21 40. De klantenservice is geopend van 09:00 – 17:00 op dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag en maandag kun je contact opnemen van 09:00 – 21:00 en op zaterdag van 09:00 – 12:00. Daarnaast kun je ook via Facebook een vraag stellen.

Ekomenu review
4.4 / 5 Testpanel
Pluspunten
- 100% biologisch
- Gezond, volgens de laatste voedingsrichtlijnen
- Ruime keuze in menu's
Minpunten
- Recepten kiezen niet mogelijk
- Beperkte bezorgmomenten
- De zakken worden los afgeleverd wat soms onhandig kan zijn
Samenvatting Review
Zoek je een biologische en gezonde maaltijdbox? Dan kun je eigenlijk niet om Ekomenu heen. Deze maaltijdbox heeft een ruim assortiment. Of je nu vegetariër bent of glutenvrij wilt eten: er is voor iedereen wel een geschikt menu te vinden. Ondanks dat Ekomenu 100% biologisch is (het vlees heeft bijvoorbeeld altijd 3-sterren), is de box niet duurder dan bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon

Bij Ekomenu kan je elke week kiezen uit 14 recepten. Er staan wekelijks ongeveer 25 recepten voor je klaar waar je uit kunt kiezen. Je kunt gemakkelijk recepten kiezen die passen binnen een ander menu. Het is leuk om jouw foodprint scores in de gaten te houden. Zo krijg je een idee van de gevolgen van jouw keuzes voor jouw eigen gezondheid en het klimaat.
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice