Review Ekomenu

Alles weten over de gezonde maaltijdbox van Ekomenu? Op onze Ekomenu pagina vind je alle praktische informatie over deze box. In deze uitgebreide review van Ekomenu zoomen we nog iets meer in op deze box. We kijken kritisch naar het bestelproces, de keuze in boxen en recepten, de bezorging, de inhoud van deze box en naar de klantenservice. Uiteindelijk vind je onderaan de pagina onze uiteindelijke review. Wil je jouw eigen ervaringen met deze box met ons delen? Dan verwijzen we je naar onze algemene pagina over Ekomenu. Hier kun je zelf een beoordeling achterlaten.

Inhoud van de review
1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Het bestellen van jouw eerste Ekomenu-maaltijdbox gaat eenvoudig via de website Ekomenu.nl. Je vindt op de homepage direct de recepten in de verschillende boxen van vorige week, deze week en volgende week. Zit er iets bij wat jou aanstaat? Dan klik je op “kies jouw menu”. Hier vind je het complete assortiment met leefstijlen. En er valt flink wat te kiezen. Er is een onder andere variatie-, familie-, vegetarisch-, veganistisch-, koolhydraatarm-, gluten-lactosevrij-, en 9-maanden menu. Het voordeel hier van is dat er voor vrijwel iedereen een geschikte box is. Het nadeel is dat je enigszins wordt overvallen door de keuze en niet weet wat je moet kiezen.

Flexibel abonnement of eenmalige proefbox
De menu’s kun je bestellen voor 1, 2, 3 of 4 personen. Doorgaans kun je kiezen uit 3 of 4 maaltijden. Standaard kies je voor het flexibele abonnement van Ekomenu. Je ontvangt dan wekelijks het gekozen menu. Gelukkig kun je via “Mijn Ekomenu” eenvoudig boxen pauzeren of je abonnement stopzetten. Wil je niet te maken hebben met het flexibele account? Kies dan voor een eenmalige proefbox.

 

review ekomenu maaltijdbox
Een greep uit het uitgebreide assortiment van Ekomenu

Keuze

Je zou kunnen zeggen dat er geen enkele andere maaltijdbox is waar je zoveel te kiezen hebt. Bij Ekomenu heb je op moment van schrijven wekelijks de keuze uit liefst 15 verschillende leefstijlen en 25 bijbehorende recepten. Ekomenu is er zowel voor de “massa” (Variatie menu, familie menu), als ook voor specifieke doelgroepen dankzij het vega(n) menu, koolhydraatarme menu, gluten-lactosevrije menu en het 9-maanden menu speciaal voor zwangere vrouwen. De meeste menu’s zijn geschikt voor 2 of 4 personen, en bevatten vaak 3 of 4 maaltijden.

Menu’s combineren is mogelijk
Het is inmiddels ook mogelijk om recepten van verschillende boxen met elkaar te combineren. Het zou bijvoorbeeld ideaal zijn wanneer je een recept uit het vega-menu, een recept uit het variatie menu en een recept uit het glutenvrije menu kunt pakken. Een klein minpunt is dat – wanneer je kiest voor 3 maaltijden – je soms niet uit de heel veel beschikbare recepten kunt kiezen. Wel kun je wekelijks wisselen van box of leefstijl en allergenen. Dus wil je een weekje vegetarisch eten? Dan kies je gewoon die week voor het vega-menu. Inmiddels is het dus wel mogelijk om zelf jouw box samen te stellen. Je kunt wekelijks kiezen uit 25 verschillende recepten. Per recept kan je ook het aantal personen wijzigen. Je kunt jouw persoonlijke menu dus helemaal naar wens samenstellen!

ervaringen ekomenu
Bekijk de recepten van vorige-, deze-, en volgende week

Bezorging

Qua bezorging heeft Ekomenu het goed geregeld. Je kunt kiezen uit verschillende bezorgmomenten en tijdstippen (soms afhankelijk van je locatie). Een specifiek tijdstip kiezen is niet mogelijk, wel een tijdslot (bijvoorbeeld in de middag of avond). Op de dag van bezorging ontvang je een bericht met het verwachte bezorgmoment. Op die manier weet je dus wel ongeveer hoe laat je jouw box kunt ontvangen. In plaats van bezorging kun je ook kiezen voor afhalen. Hiervoor kies je tijdens het bestellen voor een van de beschikbare winkels van Ekoplaza bij jou in de buurt.

Mileubewuste verpakking
De bezorging gebeurt via PostNL. PostNL is een betrouwbare bezorgdienst voor verse producten. Jouw Ekomenu wordt dan ook netjes en koel in een koelbox geleverd. In tegenstelling tot andere maaltijdboxen wordt Ekomenu niet in een kartonnen doos bezorgd. De maaltijdzakken + receptenkaarten worden los afgeleverd, zonder doos. Het bedrijf wil namelijk zo min mogelijk verpakkingsmaterialen gebruiken. De papieren zakken kun je gewoon bij het oud papier doen. Wel zo goed voor het milieu!

Inhoud box

Zoals gezegd: Ekomenu is eigenlijk geen klassieke maaltijdbox. De ingrediënten zitten namelijk niet verpakt in een kartonnen doos. Ekomenu ontvang je als 3 losse zakken met daarbij de receptenkaarten. Het voordeel hiervan is dat je minder afval hebt wat weer beter is voor het milieu. Een nadeel kan zijn dat het ontvangen iets onhandiger is. Het is bijvoorbeeld niet handig om de zakken achter je huis te zetten of bij de buren af te leveren als je niet thuis bent. Dit gaat met een doos gemakkelijker. Uit marktonderzoek blijkt trouwens dat de losse zakken door veel klanten wel als een voordeel gezien wordt. Probeer het zelf eens uit en oordeel zelf!

Op de receptenkaarten vind je precies welke ingrediënten er in de box zitten, en welke je zelf moet toevoegen (denk aan olijfolie,, zout, peper, mosterd enz.) Daarnaast vind je op deze receptenkaarten duidelijke instructies. De meeste recepten zijn binnen 30 minuten klaar. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de recepten uitsluitend digitaal te ontvangen.

Een gezonde inhoud, 100% biologisch
Een van de belangrijkste pluspunten van de maaltijdbox van Ekomenu is dat het 100% gezond en biologisch is. De chefs volgend de laatste voedingsrichtlijnen. En dat betekent met name extra veel groenten, peulvruchten en noten. Daarnaast is de inhoud 100% biologisch, en bevat het 0% kunstmatige toevoegingen, E-nummers of andere bestrijdingsmiddelen. De meeste producten zijn afkomstig van eigen biologische boeren en andere biologische producenten. Het vlees in de menu’s heeft bijvoorbeeld altijd het 3-sterren keurmerk.

ekomenu review biologisch en gezond

Klantenservice

Heb je vragen of opmerkingen over de maaltijdbox van Ekomenu? Dan kun je op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice. Via de website kun je een contactformulier invullen. Je kunt ook bellen met 020 235 21 40. De klantenservice is geopend van 09:00 – 17:00 op dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag en maandag kun je contact opnemen van 09:00 – 21:00 en op zaterdag van 09:00 – 12:00. Daarnaast kun je ook via Facebook een vraag stellen.

Ekomenu review
4.4 / 5 Testpanel
Pluspunten
- 100% biologisch
- Gezond, volgens de laatste voedingsrichtlijnen
- Ruime keuze in menu's
Minpunten
- Recepten kiezen niet mogelijk
- Beperkte bezorgmomenten
- De zakken worden los afgeleverd wat soms onhandig kan zijn
Samenvatting Review
Zoek je een biologische en gezonde maaltijdbox? Dan kun je eigenlijk niet om Ekomenu heen. Deze maaltijdbox heeft een ruim assortiment. Of je nu vegetariër bent of glutenvrij wilt eten: er is voor iedereen wel een geschikt menu te vinden. Ondanks dat Ekomenu 100% biologisch is (het vlees heeft bijvoorbeeld altijd 3-sterren), is de box niet duurder dan bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon

Hoewel Ekomenu wekelijks een enorm aanbod aan recepten heeft is het helaas nog niet mogelijk om je eigen box samen te stellen. Je zit vooralsnog vast aan de recepten die in "jouw" menu zitten. Wel kun je per week van menu switchen. Daarnaast kan het voor sommige mensen waarschijnlijk lastig zijn dat de ingrediënten niet in een doos worden afgeleverd. De maaltijdzakken worden namelijk los geleverd. Met het oog op het milieu en duurzaamheid is dit een groot voordeel, maar wanneer je niet thuis bent op moment van bezorgen kan dit weer lastig zijn.
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice