De Buurman

Wat bij de Buurman begon als een idee om lokale producten te verkopen, is inmiddels uitgegroeid tot een winkel en een echt maaltijdbox concept. De maaltijdboxen van de Buurman staan bekend als vers, met een knipoog naar lokale boeren en leveranciers. De “lokale helden” zoals zij ze zelf noemen leveren seizoensproducten voor de maaltijdboxen en voor de losse boodschappenservice.

Welke maaltijdboxen bieden ze aan?

Als je de website van de Buurman bezoekt moet je een keuze maken uit twee soorten de producten. Aan de ene kant is er de losse verkoop van producten: onder andere vlees, vis, zuiver, groente en fruit. Anderzijds zijn er de maaltijdboxen. Ze hebben een basisproduct dat beschikbaar is voor 2 tot 4 personen. Je kunt helaas niet zelf de recepten kiezen (dat doen een voedingsdeskundige waarover later meer) en het is niet mogelijk om een volledige vegetarische box te bestellen. Via de online kalenderfunctie in het de Buurman account kun je zelf aangeven wanneer je een box wilt laten bezorgen. Het pauzeren of opzeggen gaat ook middels dit “mijn maaltijdbox” account in de webshop.

Hoeveel kosten de Buurman boxen?

Om je een idee te geven wat de kosten per maaltijdbox, per persoon of per maaltijd zijn hebben we hieronder een tabel geplaatst. In dit overzicht staan de boxen voor 2 personen, 3 personen en 4 personen. De Buurman biedt ook standaard een fruittas aan voor een bedrag van €10. Veel actieve klanten bestellen wekelijks deze add-on bij hun box om voldoende gezonde snacks in huis te hebben.

Aantal personen Aantal maaltijden Extra Prijs per maaltijd Totaalprijs
2 personen 2 maaltijden €7,25 €29
2 personen 2 maaltijden Fruittas €34
2 personen 3 maaltijden €6,50 €39
2 personen 3 maaltijden Fruittas €44
3 personen 3 maaltijden €5,44 €49
3 personen 3 maaltijden Fruittas €56
4 personen 2 maaltijden €6,13 €49
4 personen 2 maaltijden Fruittas €58
4 personen 3 maaltijden €4,92 €59
4 personen 3 maaltijden Fruittas €68

Recepten en voedingsdeskundige

Er is een professionele voedingsdeskundige / diëtist die de recepten bij de Buurman samenstelt. Hierdoor worden er kwalitatieve recepten ontwikkeld die eenvoudig zelf thuis te bereiden zijn en nog gezond zijn ook. De focus ligt op een goede verantwoorde portie, voldoende groenten en een smaakvol geheel zonder gebruik van teveel zout. Er worden veel recepten ontwikkeld zodat jij elke week weer wat anders kunt eten. Genoeg variatie en inspiratie dus.
de buurman maaltijdbox

Bezorgen en afhalen

Er zijn bij de Buurman afhaalpunten beschikbaar, heel erg veel zelfs. Bij deze plekken kun jij je bestelling ophalen op momenten dat het jouw uitkomt. Je hoeft dus niet thuis te wachten op de koerier. Deze service is wel beperkt tot de regio Overijssel (Salland). Wil je liever toch gebruik maken van de bezorgservice dan kan dat natuurlijk altijd. Er wordt standaard alleen op vrijdag geleverd.

De verswinkel

De verswinkel (en het assortiment uit de Online Shop) worden wel dagelijks aan huis bezorgd. Dit aanbod wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe verse boodschappen. Vaak ook biologisch. De buurman wil met hun diensten ook bijdragen aan beter wereld en focust op CO2 reductie in het logistieke proces. De verswinkel in Zwolle kun je bezoeken om dit verder te ervaren.


Zijn de maaltijden kindvriendelijk?
De gerechten in de Buurman maaltijdbox zijn niet speciaal ontwikkeld gericht op kinderen, maar vallen prima bij ze in de smaak. Er zijn veel gezinnen met kinderen die wekelijks smullen van het heerlijke smaakvolle eten. Doordat er voldoende groenten in de receptuur wordt verwerkt classificeren ze deze maaltijden als gezond en verantwoord.

Hoe kwalitatief zijn de gerechten?
De Buurman maaltijden zijn heerlijk, als we de reviews moeten geloven. Aangezien deze leverancier niet landelijk bezorgd wordt er soms gedacht dat processen misschien nog niet zo professioneel zijn. Maar juist doordat het project kleinschalig is, gericht op de regio, met een korte keten, is de productkwaliteit erg goed. Groenten zijn maximaal vers, vlees en vis is ambachtelijk en de box wordt met liefde ingepakt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen?
Duurzaamheid is iets waar ze bij de Buurman erg veel mee bezig zijn. Denk dan onder andere aan het dierenwelzijn bij leveranciers en biologische teelt van groenten en aardappelen. De prijs die ze betalen aan hun producenten is eerlijk. Dit betekend dat de prijs van de Buurman maaltijdboxen misschien wat hoger ligt in vergelijking met HelloFresh, Marley Spoon of Ekomenu.