Let op: de Albert Heijn box is vanaf 23 maart tot nadere orde niet meer leverbaar! Je kunt deze box op dit moment dus NIET bestellen. Bekijk de alternatieven in onze vergelijker.

Review Allerhande Box

Wij hebben de Allerhande Box van Albert Heijn uitgebreid getest. Een volledige review van de Allerhande Box kun je hier bekijken. Om jou een zo goed mogelijk beeld van deze box te geven staan we stil bij een aantal aspecten. Allereerst kijken we naar het gemak van bestellen. Vervolgens bekijken we in hoeverre je als consument iets te kiezen hebt. Natuurlijk kijken we ook nauwkeurig naar de inhoud van de box, de bezorging en de kwaliteit van de klantenservice. Klik hieronder op een van de linkjes om direct naar het gewenste hoofdstuk te springen. Voor meer praktische informatie zie ook onze algemene Allerhande Box pagina.

Inhoud van de review
1. Bestelproces
2. Keuze
3. Bezorging
4. Inhoud box
5. Klantenservice

Bestelproces

Via AH.nl kun je al jarenlang al je boodschappen online bestellen. Sinds een aantal jaren kan je hier ook de Allerhande Box bestellen. Stap 1 bij Albert Heijn is altijd dat je eerste inlogt (of registreert voor nieuwe klanten) en vervolgens een bezorgmoment kiest. Op basis van jouw bezorgmoment kun je namelijk kiezen uit de juiste recepten. Het bestellen van de box is heel eenvoudig.  Op de “Allerhande Box” kun je de gewenste box kiezen. Hier vind je ook de recepten. Wekelijks kun je kiezen uit 9 recepten. Elk gerecht kun je voor 2 of 4 personen bestellen. Er is geen minimale afname, je kunt dus ook 1 los gerecht nemen.

Ook je overige boodschappen bestellen
Het grootste voordeel van de Allerhande Box ten opzichte van bijvoorbeeld HelloFresh en Marley Spoon is dat je op AH.nl ook meteen al je overige boodschappen kunt meebestellen. Bestel je minimaal 3 gerechten? Dan heb je standaard recht op gratis bezorging.

Op die manier is het heel interessant om meteen ook je overige boodschappen online te bestellen. Je hoeft dan feitelijk niet meer naar de winkel. En alle benodigde boodschappen voor de hele week worden in een keer bij je afgeleverd.

allerhande box review
Bij AH kun je kiezen uit de Inspiratiebox en Familiebox

Keuze

Heb ik eigenlijk wat te kiezen als ik voor de Allerhande Box kies? Jazeker! Wekelijks staan er 9 verschillende recepten voor je klaar. Er is altijd een mooie mix van gerechten met vlees, vis, kip maar ook vegetarisch. Regelmatig is er een koolhydraatarm recept. Uniek is dat je elk gerecht voor 2 of 4 personen kunt kiezen. Dus je kunt ook 1 recept voor 2 personen nemen, en een ander gerecht voor 4 personen (handig als je een avond visite krijgt). De keuze is voldoende, maar valt wat tegen als je het vergelijkt met HelloFresh, Marley Spoon en Ekomenu waar je keuze hebt uit 15 – 20 recepten.

review allerhande box - recepten kiezen
Per box heb je de keuze uit 4 recepten. Je kunt dus elke week 1 recept omwisselen

De kosten
De recepten uit de Allerhande Box zijn altijd herkenbaar, gevarieerd, en bovenal heel lekker. Elke week kun je kiezen uit 9 verschillende gerechten. Er zijn standaard 3 recepten beschikbaar voor de laagste prijs van €10,50. Daarmee is deze maaltijdbox met 3 gerechten voor 2 personen al beschikbaar vanaf €31,50, beslist de goedkoopste box van Nederland! Houd je van iets meer luxe? Dan zijn er de wat duurdere gerechten. Zo zijn er recepten met een prijskaartje van €12,95 voor 2 personen, maar ook van €15,50 voor 2 personen. Kies je 3 wat duurdere gerechten? Dan betaal je dus al gauw €39,00. Deze prijs is vergelijkbaar met bijvoorbeeld HelloFresh, Ekomenu en Marley Spoon.

Bezorging

Een belangrijk voordeel van de Allerhande Box is de bezorging. Goed om te weten: wanneer je de Allerhande Box bestelt heb je altijd recht op gratis bezorging. Normaal gesproken geldt er bij Albert Heijn een minimum bestelbedrag van €70. Maar de maaltijdbox is hier een uitzondering op. Daarnaast heb je bij AH een ruime keuze uit bezorgdagen en bezorgmomenten. Er is geen andere maaltijdbox waar je zoveel te kiezen hebt.

  • Bezorging vindt plaats op maandag t/m zaterdag
  • Je kunt de box ‘s morgens vroeg (7 – 8 uur) laten bezorgen
  • Of kiest een moment in de avond, bijvoorbeeld van 21:00 – 22:00)
  • Kies je voor een groen tijdslot? Dan kan jouw bezorging efficiënter ingepland worden wat weer beter is voor het milieu
review bezorging allerhande box
Bij AH heb je de keuze uit een ruim aantal bezorgmomenten. Bestel je de AH-box? Dan is bezorging altijd gratis

Hoe laat wordt mijn box precies bezorgd?
Wanneer je een van de tijdslots kiest weet je ongeveer hoe laat jouw box wordt afgeleverd. Kies je voor een groen tijdslot? Dan is dit best wel een ruime indicatie. Moet ik dan de hele dag thuis wachten tot de bezorger er is? Nee, je ontvangt vlak voor bezorging netjes een SMS met daarin een exact bezorgmoment. Op die manier weet je precies hoe laat je thuis moet zijn om jouw box (en eventueel overige boodschappen) in ontvangst kan nemen.

De maaltijdbox afhalen bij een pick-up point
Een ander voordeel van de Albert Heijn maaltijdbox is dat je ‘m ook in een van de vele pick-up points kunt afhalen. Je betaalt hiervoor geen extra servicekosten. Het grote voordeel van afhalen is dat je niet thuis hoeft te zijn om het pakket te ontvangen. Je kunt zelf naar de winkel of het afhaalpunt gaan en de box afhalen wanneer jou dat uitkomt. Haal je de box af in de winkel? Dan kun je hier ook direct je overige boodschappen doen. Dat kan natuurlijk ook online.

ervaringen met bezorging albert heijn maaltijdbox

Inhoud box

Let op: dit gedeelte van de review is gebaseerd op de de “oude” Allerhande Box. Binnenkort volgt hier een update

Op het gebied van bestelproces, keuze en bezorging scoort de Allerhande Box ruim voldoende. Maar hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van de box zelf? In de Allerhande Box zitten alle verse ingrediënten voor 3 gerechten. De producten zitten allemaal los in de box, en zijn niet per gerecht verpakt. Dit doen HelloFresh, Ekomenu en Marley Spoon bijvoorbeeld wel, en dat is toch wel erg makkelijk. Verder vinden we in de Allerhande Box een mapje met daarin de recepten. Elk recept is apart afgedrukt. Op de receptenkaarten zie je per gerecht precies welke producten je nodig hebt, en wat je zelf moet toevoegen (bijvoorbeeld olijfolie, mosterd, zout, peper). De kwaliteit van de producten is ruim voldoende. Zowel qua versheid als houdbaarheid. Veel producten herken je wel uit de Albert Heijn winkel. Dit geeft een vertrouwd gevoel.

Heldere instructies, complete box
Wat betreft inhoud zijn we erg tevreden met de Allerhande Box. De instructies zijn helder. De gerechten zet je binnen no-time op tafel (doorgaans binnen 30 minuten). Daarnaast is de box ook compleet. Je hoeft relatief weinig ingrediënten zelf toe te voegen.

Klantenservice

Heb je vragen of klachten over jouw Allerhande Box? Dan zijn er gelukkig voldoende manieren om meer informatie in te winnen. Via Ah.nl/klantenservice kun je al een schat aan informatie vinden. Denk aan info over bestellen, betalen, bezorgen en natuurlijk specifieke info over de Allerhande Box. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Dan zijn er gelukkig nog een aantal mogelijkheden om contact op te nemen met Albert Heijn:

  • Vul het contactformulier op de website in. Je ontvangt dan binnen 3 werkdagen een reactie
  • Je kunt ook telefonisch contact opnemen. Hiervoor kun je bellen met 0800 – 0305 (gratis nummer)
  • Je kunt jouw vraag ook via Facebook of Twitter stellen. Doorgaans ontvang je hier een stuk sneller een reactie.

albert heijn maaltijdbox klantenservice

Allerhande Helpt via Facebook Messenger en WhatsApp
Heb je tijdens het koken een prangende vraag over een bepaald recept? Dan kun je eenvoudig gebruik maken van de Allerhande Helpt service. Dit is een service van Albert Heijn die je kunt benaderen via Facebook Messenger en WhatsApp. Je kunt hier terecht voor uiteenlopende kookvragen. Een uitstekende extra service die zeker ten goede komt van de totale beleving van de Allerhande Box!

Allerhande Box Review
4.2 / 5 Testpanel
Pluspunten
- Een prima box voor 2 personen en jonge gezinnen
- Gratis je overige boodschappen laten meebezorgen
- Ruime keuze uit bezorgmomenten
Minpunten
- Beperkte keuze qua recepten (o.a. niet vega)
- Geen vegetarische box
- Ingrediënten per gerecht niet apart verpakt
Samenvatting Review
De Allerhande Box is een uitstekende maaltijdbox, perfect voor stellen en jonge gezinnen. Het grootste voordeel van deze maaltijdbox is dat je via AH.nl ook meteen je overige boodschappen kunt bestellen en gratis kunt laten bezorgen. Op die manier houd je het lekker overzichtelijk en worden al je boodschappen op een vast moment in de week bezorgd.

Een ander groot pluspunt van de maaltijdbox van Albert Heijn is dat je een ruime keuze hebt uit bezorgdagen en tijdstippen. Bestel je vandaag? Dan kun je de box de volgende dag al in huis hebben. Dit lukt geen enkele andere maaltijdbox-aanbieder.

Het belangrijkste minpunt van de AH-box is dat je nog weinig keuze hebt qua recepten. Per box kun je kiezen uit 4 recepten, je kunt dus maximaal 1 recept wisselen. Een vegetarische box is ook nog niet beschikbaar.
Bestelproces
Keuze
Bezorging
Inhoud box
Klantenservice